Cum foloseşti corect produsele cu acid hialuronic. Ce să ştii despre acidul care dă ceasul biologic înapoi!

1 shutterstock 1947484126 jpg jpeg

Acidul hialuronic este renumit pentru capacitatea sa specială de a hidrata pielea. Dar dacă nu îl foloseşti corect, s-ar putea să ai o piele şi mai uscată decât înainte. Află tot ce trebuie să ştii despre adăugarea produselor pe bază de acid hialuronic în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii!

Acidul hialuronic este o moleculă produsă în mod natural de corpul tău, aproape jumătate din cantitatea de acid hialuronic din organism găsindu-se în piele, restul fiind dispus la nivelul oaselor, cartilajului, tendoanelor, ligamentelor şi buzelor. Principalul rol al acidului hialuronic este de a reţine apa în epidermă, astfel încât ţesuturile să rămână bine hidratate şi umede. Pe măsură ce îmbătrânim, nivelurile naturale de acid hialuronic încep să se epuizeze, aşa că oamenii apelează la produse de îngrijire a pielii care conţin acest acid, responsabil pentru o piele întinsă, elastică şi bine hidratată. Nu te aştepta, însă, ca această moleculă să facă minuni şi să dea înapoi ceasul biologic. Ajută, ce-i drept, dar nu este cheia mult căutatei fântâni a tinereţii fără bătrâneţe.

Hidratare supremă

Acidul hialuronic şi-a câştigat faima prin capacitatea sa de a îmbunătăţi nivelul de hidratare al pielii. Acidul hialuronic este un umectant, ceea ce înseamnă că atrage apa şi ajută pielea să o reţină la nivelul ei. Aplicarea unui produs cu acid hialuronic va ajuta la atragerea de umiditate din straturile mai profunde ale pielii pentru a infuza straturile superioare. Dacă locuieşti într-o zonă umedă, te poate ajuta, de asemenea, să absorbi apa din aer în piele. Produsele cu acid hialuronic ajută, de asemenea, la reducerea pierderii de apă transepidermice: un alt mod de a spune că ajută la menţinerea apei în piele, în loc să o lase să se evapore în aer.

Cum îl incluzi în rutina ta de frumuseţe

Cremele hidratante şi serumurile sunt două dintre cele mai comune produse pe bază de acid hialuronic.

Cremele hidratante

Foloseşte o cremă hidratantă cu acid hialuronic în acele momente ale zilei în care îţi hidratezi, de obicei, tenul. În mod ideal, acestea ar fi dimineaţa şi seara şi întotdeauna după curăţare, exfoliere sau aplicarea de serumuri.

Serumurile

Un serum cu acid hialuronic implică o rutină uşor diferită. După curăţare şi cât pielea este încă umedă, aplică câteva picături de ser pe faţă, cu palmele. Nu uita să foloseşti o cremă hidratantă imediat după aceea, pentru a sigila toată această hidratare. Acidul hialuronic funcţionează bine cu cele mai comune ingrediente pentru îngrijirea pielii, precum retinolul, vitamina C, acizii alfa hidroxi (AHA) şi beta-hidroxi (BHA).

Când apar rezultatele

Este posibil să începi să observi o piele mai plină şi mai hidratată chiar şi la câteva minute după aplicare, dar timpul de acţiune al acestor produse variază de la caz la caz. Dacă te aştepţi la diminuarea aspectului liniilor fine şi ale altor semne de îmbătrânire, trebuie să ai răbdare chiar şi câteva luni pentru a vedea o diferenţă.

Ingredientele dintr-un astfel de produs cosmetic

În primul rând, trebuie să ştii că acidul hialuronic este cel mai bine utilizat în produsele care au ca scop hidratarea. Poate fi listat pe etichetă ca hialuronat de sodiu – o versiune care tinde să fie mai ieftină, dar conţine o moleculă mai mică de acid. În al doilea rând, trebuie să eviţi orice cremă sau ser cu ingrediente dure, cum ar fi alcoolul şi parfumul, sau pe cele cu o concentraţie mare de acid. Şi în al treilea rând, orice cremă hidratantă decentă trebuie să aibă ca efect menţinerea apei la nivelul pielii. Ca atare, cele mai eficiente creme hidratante conţin şi ingrediente numite ocluzive, care fac exact acest lucru: unturi precum cel de shea şi cacao, uleiuri precum cel de avocado, ceară de albine sau lanolină. În mod ideal, crema aleasă trebuie să conţină un procent de cel puţin 1% acid hialuronic pentru a avea beneficii reale pentru pielea ta.

@shuttesrtock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg