Cum îngrijeşti părul de reacţiile alergice

1 68589 original jpg jpeg

De fiecare dată, găsim o coafură nouă pe care vrem să o încercăm sau să vopsim părul care începe să devină gri. Cu toate acestea, vopsitul părului poate provoca apariţia de alergii, din cauza substanţelor chimice pe care le conţine aceasta.

Simptomele unei alergii apărute în urma vopsirii părului sunt iritaţiile,erupţiile pe scalp şi senzaţia de mâncărime. Pentru a reduce simptomele trebuie să aplici o cremă,dar înainte de a face asta,ia în considerare câteva remedii naturale pentru astfel de alergii.

Iată cele mai bune remedii împotriva alergiilor:Uleiul de nucă de cocos

Acest ulei este un bun remediu deoarece are proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene,care luptă împotriva bacteriilor şi iritaţiilor pielii. Uleiul de cocos ajută la menţinerea pielii sănătoase,dându-i un aspect neted. Elimină scalpul uscat şi-l umezeşte. În plus,calmează mâncărimea. Pentru rezultate optime aplică o lingură de ulei de cocos pe scalp,masând uşor. Repeţi în fiecare zi acest tratament,până când dispar simptomele.

Oţetul de mere

Acesta este unul dintre cei mai buni pentru tratarea alergiilor,rezultate în urma colorării părului. Oţetul de mere conţine proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene,care ajută la calmarea iritării scalpului. În plus,ajută la reducerea şi eliminarea erupţiilor cutanate care pot apărea din cauza alergiei. După ce ai spălat părul,aplică o lingură de oţet de mere pe scalpul umed,masând uşor,lăsând-ul să acţioneze 40 de minute,după care clăteşti cu apă caldă. Repetă acest mic tratament în fiecare zi până dispar simptomele. Părul va deveni din nou sănătos.

Aloe vera

Aloe vera este un remediu natural pentru alergii,deoarece conţine proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene,care ajută la prevenirea inflamării scalpului,din cauza alergiei. În plus,ajută la calmarea scalpului iritat,astfel te poţi odihni mai bine. Hidratează pielea şi nu usucă scalpul. Aplică o lingură de aloe vera pe scalp. Las-o să acţioneze jumătate de oră,apoi clăteşti cu apă caldă. Repetă acest tratament în fiecare zi,până când pielea se vindecă.

Mierea de albine

La fel ca şi celelalte remedii naturale,mierea conţine proprietăţi antiinflamatorii şi antimicrobiene,care ajută la reducerea iritaţiei şi a inflamării care pot apărea pe scalp. Ajută la combaterea infecţiilor şi a toxinelor,ţinându-le departe de piele,dar care se pot agrava dacă sunt lăsate netratate. În plus,ajută la calmarea senzaţiei de mâncărime de la nivelul scalpului şi a pielii. Amestecă o lingură de miere cu o lingură de ulei de măsline,amestec pe care-l aplici pe scalp pentru 20 de minute,după care clăteşti cu apă caldă. Repetă acest mic tratament până dispar simptomele.  

 Apă fierbinte  

Apa caldă este unul dintre cele mai vechi remedii naturale care ajută la amorţirea durerii scalpului sau a senzaţiei de mâncărime. Spălând părul calmezi temporar scalpul şi astfel,nu se răspândesc erupţiile cutanate. Spală-te cu apă caldă pentru a calma iritaţia şi mâncărimea.Recente

inot   piscina   woman gb77933578 1280 jpg
olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg