Cum le-a afectat faima la vârste fragede pe vedetele din „Harry Potter‟? Efectele succesului obţinut facil le-a forţat să fie prudente

3 ph jpg jpeg

În urmă cu mai bine de 20 de ani, trei copii au ajuns în lumina reflectoarelor şi au înfăţişat pe eroii uneia dintre cele mai cunoscute poveşti din toate timpurile, „Harry Potter‟ . Numai că faima a venit la pachet cu provocări pe care nici măcar nu le bănuiau.

Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint aveau 10-11 ani când au intrat în vizorul presei, odată cu prezenţa la conferinţa de presă care anunţa premiera filmului „Harry Potter şi Piatra Filozofală‟, din 2001. Aveau să-şi petreacă următorii 10 ani din viaţa lor jucând în seria de filme de mare succes bazată pe romanele scriitoare JK Rowling. Pe măsură ce au crescut, s-au descurcat mai bine decât mulţi, dar asta nu înseamnă că a fost uşor.

Pentru actorii copii, faima aduce farmec şi bani, dar şi schimbări în relaţiile cu cei din jurul lor, responsabilităţi asemănătoare cu ale adulţilor şi presiune din partea publicului cu privire la aspectul sau identitatea lor. Când lumea are aşteptări mari de la aceştia, încă de la o vârstă fragedă, ei nu ai ocazia să-şi exploreze identitatea. Au nevoie de timp pentru a-şi da seama cine sunt şi pentru a face greşeli.

Daniel Radcliffe a recurs la consumul de alcool pentru a face faţă faimei

Cariera lui Radcliffe e alcătuită din roluri diverse. Actorul a jucat nud pe Broadway, apoi în rolul unui bărbat căruia îi cresc coarne într-un film de groază. Spre sfârşitul filmării seriei „Harry Potter‟, s-a confruntat cu abuzul de alcool, despre care s-a scris în tabloide. De atunci, a vorbit public despre lipsa unui plan pentru vedetele copii care cresc în atenţia publicului. „Cea mai rapidă modalitate de a uita de faptul că eşti urmărit este să te îmbeţi foarte tare‟, a declarat el în 2019.

Emma Watson s-a confruntat cu sexualizarea de la o vârstă fragedă

Watson a optat pentru a sta departe de ochii publicului. După ce a jucat rolul Hermione şi a devenit singura din trio care a mers la facultate, a absolvit Universitatea Brown în 2014, iar acum îşi alege cu atenţie rolurile de actorie şi apariţiile publice.

În 2014, ea a vorbit la ONU despre HeForShe, o campanie care a cerut bărbaţilor să pună capăt inegalităţii de gen. În timpul discursului, Watson a spus despre a sexualizarea ei de către mass-media încă de când ea avea 14 ani. „Populaţia masculină nu a avut nicio problemă s-o sexualizeze pe Emma Watson imediat‟, a declarat şi Radcliffe pentru The Associated Press în 2014.

Când Watson a încheiat filmările pentru „Harry Potter şi Talismanele Morţii‟ a apărut cu o tunsoare pixie total diferită de aceea cu onduleuri la care se aşteptau fanii seriei, semn că îşi dorea să se desprindă total de personaj.

Citeşte şi:

Rupert Grint, nevoit să aibă un aspect neîngrijit de dragul meseriei. Secretele garderobei din Harry Potter

Actori care şi-au dorit să renunţe la rolurile lor importante. S-au enervat teribil pe platourile de filmare

Rupert Grint a preferat să se retragă

Grint a dispărut din vizorul publicului o vreme. A apărut într-o selecţie de filme indie şi emisiuni TV englezeşti, dar nimic care să atingă succesul avut cu rolul Ron Weasley.

A rămas în mare parte ferit de ochii tuturor, până în urmă cu un an,când şi-a făcut un cont de Instagram „10 ani prea târziu‟ pentru a împărtăşi prima fotografie cu copilul pe care-l are cu iubita sa, Georgia Groome, actriţa din „Angus şi sărutul perfect‟.

Experţii spun că nu este surprinzător faptul că toţi cei trei actori rămân precauţi cu privire la imaginea lor. Revenirile lor ocazionale în ochii publicului servesc drept amintire reconfortantă pentru fanii unei serii îndrăgite de filme. Toţi şi-au dat seama de impactul cultural pe care l-au avut filmele şi de ocazia unică pe care au avut-o de a-şi crea carierele pe care doresc să le aibă. Sunt mândri că sunt cunoscuţi ca Harry, Hermione şi Ron, personaje care le definesc cariera.Recente

Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg