Cum men┼úine Dalai Lama echilibrul ├«ntre spiritualitate ┼či bog─â┼úie ┼či prin ce metode se va alege succesorul s─âu

1 shutterstock 708528109 jpg jpeg

Sunt pu┼úini lideri religio┼či ├«n lume c─ârora li se recunoa┼čte puterea spiritual─â ┼či semnifica┼úia cultural─â de-a lungul genera┼úiilor. Catolicii ├«l au pe Pap─â, Islamul este Imam, iar budi┼čtii tibetani ├«l au pe Dalai Lama.

Vreme de patru genera┼úii, Dalai Lama a fost o parte integrant─â a budismului tibetan. Al 14-lea Dalai Lama s-a n─âscut Tenzin Gyatso, pe 6 iulie 1935. El serve┼čte nu numai ca lider religios al budismului tibetan, dar ┼či ca lider ┼či simbol al unific─ârii pentru statul Tibet. Odat─â cu recenta anexare chinez─â a Tibetului, guvernul chinez revendic─â autoritatea executiv─â pentru numirea urm─âtorului Dalai Lama, ├«n timp ce Preasfin┼úia Sa a anun┼úat c─â urm─âtorul Lama, dac─â exist─â, poate fi primul care s-a n─âscut ├«n afara Tibetului. Dup─â ce a fost exilat din Tibet, Dalai Lama a ├«nfiin┼úat un guvern tibetan ├«n exil ├«n Dharamshala, India, unde locuie┼čte ├«n prezent. Pe l├óng─â rolurile sale ├«n religie ┼či politica interna┼úional─â, este ┼či milionar. Are o avere de peste 150 de milioane de dolari. De unde vin banii? ┼×i cum de i-a str├óns cineva care ┼či-a dedicat via┼úa compasiunii, g├óndirii, pred─ârii ┼či religiei?

A┼ča se face selec┼úia unui alt Dalai Lama dup─â re├«ncarnare!

Dalai Lama este o persoan─â asem─ân─âtoare unui pre┼čedinte, dar ┼či un profet sau un profesor. Spre deosebire de aceste pozi┼úii, rolul este ├«ndeplinit o singur─â dat─â ├«n fiecare genera┼úie. Din 1391, de la introducerea primului Dalai Lama, Gend├╝n Drubpa, au existat 14 Dalai Lama diferi┼úi. Unii consider─â c─â a existat un singur Dalai Lama re├«ncarnat de 14 ori, de-a lungul a peste 800 de ani.

Potivit ÔÇ×C─âr┼úii KadamÔÇŁ, vechea scriptur─â budist─â a ┼čcolii de budism Kadampa, Dalai Lama este o ├«ncarnare a bodhisattva Avalokitesvara, zeitatea cunoscut─â pentru compasiunea ┼či rela┼úia cu oamenii din Tibet. Bodhisattva alege s─â renasc─â pentru a-i ajuta pe ceilal┼úi s─â ating─â iluminarea. ├Äntrup─ârile acestuia au dep─â┼čit titlul de Dalai lama ┼či au inclus ┼či regii ┼či ├«mp─âra┼úii tibetani

Primul Dalai Lama recunoscut, Pema Dorje, s-a n─âscut ├«ntr-o iesle de animale din Shabtod, Tsang. ├Än mod tradi┼úional, succesorul este localizat de ├«nal┼úi discipoli monahi care se bazeaz─â at├ót pe semne, c├ót ┼či pe viziuni. C─âutarea ├«ncepe dup─â moartea precedentului Dalai Lama ┼či ├«ncepe adesea la Lhamoi La-tso, un lac folosit ├«n mod tradi┼úional pentru a avea viziuni asupra locaului rena┼čterii viitorului Dalai Lama. Apoi, exist─â un copil a c─ârui v├órst─â este perfect sincronizat─â cu moartea precedentului Dalai Lama.

├Än multe cazuri, atunci c├ónd copilul este g─âsit, acesta recunoa┼čte unul dintre c─âlug─ârii implica┼úi ├«n grupul de c─âutare, care se deghizeaz─â pentru a preveni orice manipulare. Noua ├«ncarnare identific─â apoi un obiect purtat de un membru al grupului. ├Än cazul actualului Dalai Lamas, el a v─âzut m─ârgelele de rozariu ├«n jurul g├ótului unui c─âlug─âr care apar┼úinuse celor 13 Dalai Lama anteriori. Apoi i se mai cere identificarea obiectelor ┼či posesiunilor anterioare care trebuie f─âcute cu o acurate┼úe.

De unde provine actuala lui avere?

Dalai Lama de┼úine o avere ca lider al Tibetului. Totu┼či, a renun┼úat la calitatea sa de ┼čef politic ├«n 2011, pentru a face loc unui guvern democratic. O parte din bunurile de valoare au semnifica┼úie cultural─â, mai precis colec┼úii de peste 58 de c─âr┼úi publicate ┼či 7 documentare de lung metraj. O alt─â parte a averii sale este constituit─â din mai multe premii ┼či distinc┼úii cu semnifica┼úie cultural─â precum Premiul Nobel pentru Pace care i s-a acordat ├«n 1989.

Averea se va transfera viitoarelor sale întrupări

Dup─â ce a anexat Tibetul, guvernul chinez ┼či-a arogat dreptul de a alege urm─âtoarea ├«ncarnare a lui Dalai Lama. Pentru a preveni acest lucru, cel de-al 14-lea Dalai Lama a f─âcut mai multe declara┼úii pentru a contesta orice posibil─â selec┼úie venit─â din partea guvernului chinez. A spus c─â este posibil s─â nu mai fie nevoie de un Dalai Lama, c─â ├«┼či va transfera puterile spirituale ├«nainte de moartea sa ├«n urm─âtoarea ├«ncarnare, dar ┼či c─â urm─âtorul Dalai Lama s-ar putea na┼čte ├«n afara Tibetului, ├«n India cel mai probabil, sau c─â urm─âtoarea ├«ncarnare poate fi ca femeie. ├Än timp ce toate acestea r─âm├ón o posibilitate, viitorul Dalai Lama este incert. Dar ceea ce r─âm├óne adev─ârat este c─â oricine ├«l va ├«nlocui va mo┼čteni ┼či puterea, influen┼úa sa ┼či averea de 150 de milioane de dolari.Recente

muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de mod─â Coco Chanel a ├«ncetat din via╚Ť─â ├«n 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg