Cum să foloseşti iaurtul pentru păr lung şi mătăsos

1 73097 original jpg jpeg

Vrei ca părul tău să fie lung şi mătăsos? Pe lângă îngrijirea care-o implică, pentru accelerarea procesului de creştere poţi apela la ingrediente care ajută în acest sens şi menţin în acelaşi timp sănătatea părului.

Iaurtul este un ingredient natural comun de îngrijire a părului. Este bogat în vitamine şi acizi graşi,care sunt esenţiale pentru sănătateapărului. Iaurtul este un excelent ajutor în procesul de creştere a părului.

Beneficiile iaurtului pentru creşterea părului:

-Ajută la îndepărtarea mătreţii datorită proprietăţilor antifungice care calmează scalpul.-Ajută la menţinerea hidratării pentru mai mult timp.-Îmbunătăţeşte starea de sănătate a scalpului.-Echilibrează nivelul de pH al scalpului plus reglarea producţiei de sebum.-Iaurtul are efect de calmare şi răcorire.

Citeşte şi:Mască facială cu avocado pentru piele uscată

Cum să foloseşti iaurtul pe păr: Mască pe bază de ou şi iaurt

Oul este o sursă de proteine,perfecte pentru hidratarea părului şi a scalpului.

Ai nevoie de:

-1 ou

-2 linguri de iaurt

Mod de preparare şi aplicare:

Într-un bol,pune oul şi bate-l cu o furculiţă. Adaugă cele două linguri de iaurt şi amestecă din nou până devine pastă. Împartea părulîn mai multe secţiuni (umed sau uscat) şi începe să aplici masca de la rădăcini spre vârfuri. Asigură-te că acoperi tot părul şi las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute. Apoi speli părul cu şampon şi apoi clăteşti cu apă călduţă. Repetă acest tratament de cel puţin două ori pe săptămână.

Mască pe bază de banană şi iaurt  

Această mască este hidratantă,nutritivă şi are proprietăţi de calmare,ajutând la menţinerea sănătăţii scalpului şi părului.

  Ai nevoie de:    

-½ de banană

-1lingură de iaurt

-3 linguri de miere

-1 lingură de suc de lămâie

Citeşte şi:Probleme cu căderea părului? Încearcă aceste măşti de păr

  Mod de preparare şi aplicare:    

Pune într-un bol banana şi paseaz-o cu furculiţa. Peste pasta de banană adaugi şi restul de ingrediente,pe care le amesteci cu o lingură până devin o pastă consistentă. La fel,se aplică pe păr de la rădăcini spre vârfuri,acoperind întreaga suprafaţă. O laşi să acţioneze timp de 25-30 minute,după care clăteşti,apoi îl speli cu şampon şi clăteşti din nou. Repetă acest tratament de cel puţin două ori pe săptămână.

Mască pe bază de iaurt şi miere

Această mască este perfectă pentru persoanele care au părul gras.

    Ai nevoie de:

-½ cană de iaurt

-1 lingură de miere

-1 lingură de oţet de mere

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol toate ingredientele şi amestecă cu o lingură. Pasta obţinută o aplici pe întreaga suprafaţă a părului şi o laşi să acţioneze 30 de minute,după care clăteşti părul cu apă călduţă. Repetă acest tratament de cel puţin două ori pe săptămână.