Cum să previi uscarea pielii

1 58214 original jpg jpeg

Vântul şi vremea capricioasă din această perioadă îţi pun în pericol sănătatea tenului. Pielea se înroşeşte şi devine mai sensibilă, de aceea are nevoie de îngrijire specială. Uite cum o poţi proteja!

Protecţia solară,obligatorie

Chiar dacă soarele nu este la fel de arzător precum vara,nu înseamnă că trebuie să renunţi la crema de protecţie solară,deoarece razele pătrund în piele şi distrug celulele. Crema trebuie utilizată ori de câte ori ieşi din casă,indiferent de anotimp,iar factorul de protecţie este bine să fie minim SPF 15.

Renunţă la duşurile lungi

Îţi place ca după o zi obositoare la serviciu,sa-ţi relaxezi muşchii sub acţiunea apei calde dintr-un duş sau o baie îndelungată. Te-ai gândit însă care este acţiunea apei asupra pielii? Apa prea fierbinte,precum şi substanţele chimice din compoziţia gelurilor de duş sau al spumei de baie,pot provoca uscarea excesivă,întrucât elimină şi uleiurile naturale care menţin nivelul optim de hidratare al pielii. Poţi preveni acest lucru dacă foloseşti apă călduţă,iar după duş răsfaţă-ţi corpul cu un lapte be bază de aloe vera.

Citeşte şi:

Reţete de măşti naturale pentru păr

Masaj cu miere,efect anticelulitic

Cât mai multă cremă hidratantă

Dacă obişnuiai să aplici crema hidratantă doar dimineaţa şi seara,află că loţiunea pentru hidratare trebuie urtilizată ori de câte ori simţi că pielea te strânge,dar şi după fiecare duş. Ideal este ca în anotimpurile mai calde stratul de cremă să fie mai subţire,în timp ce în zilele mai reci să foloseşti o cremă mai grasă şi într-un strat cât mai generos.

Împrieteneşte-te cu untul de corp

Loţiunile hidratante,precum laptele de corp,este absorbit mai repede în piele,dar nu oferă un nivel de hidratatre atât de eficient precum unturile. Acestea sunt mult mai grase,fiind recomandate persoanelor care au pielea cu tendinţă de uscare. Sunt însă benefice tuturor celor care doresc să-şi protejeze tenul de vremea rece.