Cum să reduci excesul de sebum din zona T cu machiaj

1 72922 original jpg jpeg

Ai tenul gras? Asta înseamnă că în zona T a feţei există exces de sebum, ceea ce poate duce la afectarea machiajul pe parcursul zilei. Pentru rezolvarea problemei, iată câteva trucuri de machiaj care vor ajuta la rezistenţa acestuia.

Nasul este zona care are tendinţa de produce mai mult sebum,şi acest lucru nu poate fi prevenit doar dacă aplici machiaj. Pentru că,până la mijlocul zilei,machiajul poate aluneca de pe nas din cauza excesul de ulei acumulat acolo.Cele mai multe dintre noi suferă de exces de sebum în zona T a feţei. Pentru a ne asigura că machiajul nu alunecă,este foarte important să urmăm anumiţi paşi.

Trucuri de machiaj pentru tenul gras: Spălarea feţei.

Spală-te pe faţă cu demachiant special pentru tenul gras înainte de a începe aplicarea machiajului. Insistă în zona nasului,dacă este necesar.

Citeşte şi:Alimentele care stimulează producţia de colagen

Hidratează pielea.

Da,chiar dacă ai tenul gras,este foarte important să se folosească o cremă hidratantă. Lasă crema să fie absorbită de piele înainte de a aplica orice produs cosmetic.

Aplicarea fondului de ten.

Începe cu aplicarea fondului de ten de pe nas,deoarece acolo este nevoie de mai mult. După ce întinzi fondul de tenpe toată suprafaţa feţei,mai retuşezi în zona nasului.

  

Aplicarea fardului de pleoape.

Alege culorile care fac machiajul natural,adică nuanţe mate. Încearcă să rămâi la un machiaj pe bază de mat,pentru că nu are tendinţa de a scoate în evidenţă că tenul este gras.

Citeşte şi:Ce tip de dermatograf ar trebui să alegi

  Aplicarea pudrei de faţă.    

Dacă este nevoie,aplică pudră pulbere sau translucidă. Aceasta va ajuta la întinderea perfectă a machiajului,plus că nu are tendinţa de a stimula producţia de sebum.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com