Cum să scapi de punctele negre de pe faţă

1 62154 original jpg jpeg

O problemă cu care majoritatea femeilor se confruntă este cea a punctelor negre: nu dor, nu sunt o afecţiune gravă a pielii, însă din punct de vedere estetic sunt o adevărată corvoadă – sunt dificil de îndepărtat şi de multe ori reapar chiar când crezi că ai scăpat de ele. Afla din acest articol cum să scapi de punctele negre de pe faţă.

Praful,poluarea,stresul,excesul de sebum şi dilatarea excesivă a porilor sunt doar câţiva dintre factorii care pot afecta pielea şi pot creşte astfel predispoziţia pentru apariţia punctelor negre.  Cunoscute şi sub numele de „comedoane deschise”,punctele negre sunt  de fapt pori măriţi în care există depuneri de praf şi sebum,care sub acţiunea aerului din atmosferă,se oxidează şi capătă astfel culoarea specifică.

Citeşte şi:

Alimente care îmbătrânesc prematur pielea

Ce foloseşti ca să ai o piele tânără la orice vârstă

Cel mai frecvent acestea apar în zonele cu exces seboreic:pe frunte,nas şi bărbie,denumite şi  „zona T” a feţei. Cu toate acestea,contrar concepţiei populare,punctele negre nu sunt  un indicator al unui exces de grăsimi din organism,aşa că nu dispar dacă adoptaţi o dietă fără grăsimi,ci cu ajutorul unui regim atent de îngrijire a pielii.

Iata cum să scapi de punctele negre de pe faţă:

Demachierea te ajuta sa scapi de punctele negre

Puţini dintre noi realizează că obiectele pe care le folosim zilnic pot afecta pielea şi chiar determină apariţia problemelor comune ale tenului:acneea şi punctele negre. De exemplu,faţade pernă,deşi poate părea curată la prima vedere,acumulează peste noapte murdării,praf şi uleiuri care ajung în fiecare seară pe faţă. Acelaşi este cazul telefoanelor mobile,care intră zilnic în contact cu pielea.

Pentru a evita surplusul unor astfel de impurităţi,este important să vă demachiaţi în fiecare seară şi să menţineţi cât mai curate obiectele care inevitabil vă ating pielea.

Tonifierea

loţiunea tonică vine în completarea procesului de demachiere,ajutând la eliminarea resturilor de machiaj,praf şi celule moarte,purifiind astfel pielea. Datorită efectului astringent,aceasta are şi rolul de a elimina excesul de sebum,menţine pH-ul natural al pielii şi reduce polii dilataţi,principalele cauze ale apariţiei punctelor negre. O alternativă la loţiuniletonice,care uneori pot avea o acţiune prea agresivă,sunt loţiunile de curăţare.

Naturodermeste un tratament BIO  de igienizare a pielii introdus de gama Phyt’s,ce purificăşi curăţă pielea cu imperfecţiuni. Acesta conţine extracte de cuişoare,salvie şi sunătoare care au simultan un rol de igienizare şi calmare. Preţ:137,07 Lei

Exfoliereate ajuta sa scapi de punctele negre

Este o altă etapă a îngrijirii pielii,peste care nici o femeie nu trebuie să treacă,indiferent de vârstă sau tipul tenului.  Aceasta ajutăla eliminarea excesului de sebum,îndepărtarea celulelor moarte şi  curăţarea porilor – principalele cauze care determină apariţia punctelor negre.  Un gomaj simplu,cu ajutorul unor produse care conţin particule abrazive este suficient pentru a oferi tenului un aspect mai strălucitor şi mai luminos. 

Exfoliantul bio Activ’Peel,din gamă de produse cosmetice Phyt’s,conţine microparticule şi extracte de bambus,citrice şi muşcată,ce asigurăo acţiune de exfoliere delicată,eliminând uşor celulele moarte de la suprafaţa pielii,fără a deteriora stratul de protecţie naturală a pielii. Recomandat pentru toate tipurile de ten,Activ’Peel ajuta la înlăturarea impurităţilor,sprijină regenerarea celulară şi oxigenarea,lăsând pielea netedă şi strălucitoare. Preţ:98,26 Lei.

Hidratarea şi îngrijirea de noapte

Acestea rămân regulile de aur pentru o piele sănătoasă şi fără probleme! Deşi tenul gras este mai predispus către apariţia punctelor negre,nu înseamnă că nu trebuie hidratat. La fel,un ten gras nu înseamnă şi un ten hidratat,din contră:atunci când pielea este deshidratată,glandele sebacee produc mai mult sebum. De asemenea,este important de reţinut că în timpul nopţii,pielea se regenerează şi îşi reface ţesuturile afectate în timpul zilei şi este lăsată să respire,tocmai de aceea este recomandat ca îngrijirea de noapte să fie suplinităcu un ser sau mascătratament pentru a grăbi aceste procese naturale. 

În cazul persoanelor care se confruntă cu problema punctelor negre sau a excesului de sebum,se recomanda folosirea serurilor,datorită texturilor mai uşoare. Serul C17din gama BIO Phyt’s este un tratament de noapte ce echilibrează producţia de sebum şi purificăpielea. Are o acţiune astringentăce reface textura pielii şi ajutăla menţinerea unui aspect neted şi catifelat al pielii. Acesta poate fi folosit alături de mascadin aceeaşi gamă,ce purifică,echilibrează excesul de sebum şi fortitificăacţiunea serului C17.Preţ Ser C17:246,35 Lei.

Toate produsele recomandate pot fi achiziţionate online pe www.phytsromania.ro.Recente

Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg
fast food  jpg
manipulator   manipulare   shutterstock 1932266996 jpg
Adolf Hitler shutterstock 252139258 jpg
86bdaddee9c5cfdfc1cd9951e2b42c69 jpeg
vedete jpg