Cum să te machiezi dacă ai tenul acneic

1 73743 original jpg jpeg

Atunci când vine vorba de cele mai mari greşeli de machiaj, te gândeşti automat la prea mult fond de ten aplicat sau la o nuanţă nu prea potrivită. Însă, uite ce greşeli de machiaj trebuie să eviţi dacă ai tenul acneic.

Demachierea,obligatorie

Uneori ajungi atât de obosită seara acasă,încât tot ce-ţi doreşti este să dormi. Aşadar,te speli repede pe faţă,faci un duş şi te grăbeşti să te bagi în pat. Ei bine,apa nu poate înlătura toate urmele de machiaj,multe dintre cosmeticele folosite fiind rezistente la apă. Astfel,îţi vei încărca porii,iar acneea se va agrava. Aşadar,demachiază-te în fiecare seară cu o soluţie specială pentru tenul acneic,iar în acest mod nu doar că vei înlătura machiajul,dar şi impurităţile acumulate peste zi.

Citeşte şi:

Măşti care vindecă acneea de pe spate

Uleiul de măsline tratează acneea

Verifică ingredientele din cosmetice

Pentru că acneea apare de cele mai multe ori din cauza tenului prea gras,care duce la înfundarea porilor şi la inflamarea acestora,este indicat să foloseşti produse cosmetice cu un conţinut cât mai redus de uleiuri. Poţi alege în schimb un fond de ten pe bază de apă,care va permite tenului tău să respire. Şi mai indicate sunt fondurile de ten îmbogăţite cu minerale. Acestea nu conţin parabeni,conservanţi sau parfumuri,deci riscul iritaţiilor pielii va fi destul de scăzut. Optează pentru o nuanţă cât mai naturală şi va fi de ajuns pentru a masca nedorita acnee sau alte imperfecţiuni ale tenului.

Curăţă în mod regulat pensulele

Gândeşte-te cât praf se acumulează pe pensulele tale de machiat,pe care tu mai apoi le foloseşti pentru a-ţi aplica machiajul. În praf se ascund bacterii şi microbi,care nu vor face altceva decât să-ţi agraveze acneea. Chiar dacă ai tenul curat,în momentul în care te vei machia îţi vei încărca tenul cu uleiuri şi praf. Îţi poţi curăţa pensulele cu apă caldă şi şampon. Clăteşte-le până apa rămâne curată,pune-le pe un prosop şi lasă-le peste noapte la uscat.Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg