Cum să te piepteni corect, în funcţie de tipul tău de păr. Alegerea periei poate face diferenţa!

1 pieptanat jpg jpeg

Periatul părului nu pare a fi un lucru complicat, dar experţii spun că putem face şi greşeli. Dacă nu ţinem cont de anumite reguli de bază, ne putem distruge părul. Ia în calcul aceste sfaturi şi bucură-te de un păr frumos şi sănătos!

Poate că pare a fi un lucru mai puţin important, însă periatul este o acţiune de bază pentru frumuseţea şi sănătatea părului tău. Cu informaţiile necesare, cu instrumentele potrivite şi cu puţină răbdare, te poţi descurca perfect! Există, desigur, câteva reguli de bază de care trebuie să ţii cont, în funcţie de tipul tău de păr - de grosimea, textura şi lungimea sa. Eşti gata să le descoperi?

Pentru părul natural

Părul natural este delicat şi predispus la rupere, de aceea trebuie să îl periezi blând. Aplică, de fiecare dată, ulei de păr şi cremă hidratantă, apoi periază cu ajutorul periei umede.

Ai părul creţ?

Periatul părului creţ pare a fi o provocare, însă secretul este să stai departe de piepteni, deoarece aceştia nu sunt flexibili şi nu te vor ajuta. Pune puţin balsam pe palme şi foloseşte-te de degete pentru a scăpa de încurcături. Poţi folosi, de asemenea, o perie specială pentru părul creţ, cu dinţii rari.

Pentru părul drept

Periatul părului fin/drept se face întotdeauna cu o perie confecţionată din păr moale, care să nu rupă firul. Se recomandă peria pentru păr umedă, cu perii subţiri şi flexibili. Acest tip de perie alunecă prin păr şi nu îl răneşte. Nu uita să aplici înainte să îl periezi, un spray pentru volum!

Păr rar, vopsit sau deteriorat?

Dacă părul tău este rar, deteriorat sau vopsit, înseamnă că este predispus la rupere. Întotdeauna, înainte de periaj, aplică o cremă hidratantă! Îţi recomandăm să foloseşti peria sintetică, deoarece alunecă mai uşor printre şuviţe.

Pont: Nu îţi peria niciodată părul când este umed, deoarece firele se pot rupe mai uşor! Lasă părul să se usuce aproape 90%, apoi periază-l!

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg