Cum să te piepteni corect, în funcţie de tipul tău de păr. Alegerea periei poate face diferenţa!

1 pieptanat jpg jpeg

Periatul părului nu pare a fi un lucru complicat, dar experţii spun că putem face şi greşeli. Dacă nu ţinem cont de anumite reguli de bază, ne putem distruge părul. Ia în calcul aceste sfaturi şi bucură-te de un păr frumos şi sănătos!

Poate că pare a fi un lucru mai puţin important, însă periatul este o acţiune de bază pentru frumuseţea şi sănătatea părului tău. Cu informaţiile necesare, cu instrumentele potrivite şi cu puţină răbdare, te poţi descurca perfect! Există, desigur, câteva reguli de bază de care trebuie să ţii cont, în funcţie de tipul tău de păr - de grosimea, textura şi lungimea sa. Eşti gata să le descoperi?

Pentru părul natural

Părul natural este delicat şi predispus la rupere, de aceea trebuie să îl periezi blând. Aplică, de fiecare dată, ulei de păr şi cremă hidratantă, apoi periază cu ajutorul periei umede.

Ai părul creţ?

Periatul părului creţ pare a fi o provocare, însă secretul este să stai departe de piepteni, deoarece aceştia nu sunt flexibili şi nu te vor ajuta. Pune puţin balsam pe palme şi foloseşte-te de degete pentru a scăpa de încurcături. Poţi folosi, de asemenea, o perie specială pentru părul creţ, cu dinţii rari.

Pentru părul drept

Periatul părului fin/drept se face întotdeauna cu o perie confecţionată din păr moale, care să nu rupă firul. Se recomandă peria pentru păr umedă, cu perii subţiri şi flexibili. Acest tip de perie alunecă prin păr şi nu îl răneşte. Nu uita să aplici înainte să îl periezi, un spray pentru volum!

Păr rar, vopsit sau deteriorat?

Dacă părul tău este rar, deteriorat sau vopsit, înseamnă că este predispus la rupere. Întotdeauna, înainte de periaj, aplică o cremă hidratantă! Îţi recomandăm să foloseşti peria sintetică, deoarece alunecă mai uşor printre şuviţe.

Pont: Nu îţi peria niciodată părul când este umed, deoarece firele se pot rupe mai uşor! Lasă părul să se usuce aproape 90%, apoi periază-l!

Sursă foto: ShutterstockRecente

WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg