Cum se lucrează cu actorii copii la Hollywood şi ce au voie să facă micuţii pe platourile de filmare?

1 shutterstock 1564789186 jpg jpeg

Industria divertismentului din SUA este una dintre puţinele în care este legal ca un copil să lucreze şi poate deveni profesionist ca un adult. Ce restricţii se impun pe platourile de filmare când sunt implicaţi copii.

Legile privind actorii copii impun ca timpul unui copil să fie împărţit în 3 părţi. În primul rând, timpul de lucru, apoi timpul pentru relaxare şi timpul dedicat studiului. Chiar şi pentru actori, educaţia este obligatorie. Din acest motiv, dacă există un copil pe platou, producătorii ar trebui să obţină şi serviciile unui profesor de studio, o persoană responsabilă pentru siguranţa şi educaţia copilului. Profesorul cunoaşte toate regulile şi reglementările referitoare la copil şi este consilierul producătorului atunci când vine vorba de tânărul actor. Profesorul trebuie să fie întotdeauna prezent pe platou atunci când copilul este acolo, inclusiv în weekend şi sărbători. Descoperă ce alte reguli trebuie respectate în privinţa micilor actori de la Hollywood!

Există restricţii de vârstă

Aceste restricţii variază foarte mult de la un stat american la altul. În unele state, chiar nu există restricţii de vârstă. Cu toate acestea, majoritatea filmărilor se fac în California, iar acolo, un copil trebuie să aibă cel puţin 15 zile de lucru. De asemenea, este interzisă angajarea copiilor prematuri, cu vârsta sub 1 lună. De asemenea, sugarilor cu vârsta sub 6 luni li se permite să stea pe platou doar 2 ore pe zi şi nu pot fi ţinuţi la filmări mai mult de 20 de minute pe zi. Bebeluşii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 2 ani pot fi la filmări timp de 4 ore pe zi, dar nu pot lucra mai mult de 2 ore. Cu toate acestea, dacă se întâmplă ca un copil să adoarmă în timpul orelor de lucru, nimeni nu-l va trezi. Au doar o zi liberă de la muncă. Din acest motiv, în timpul preselecţiei pentru un rol jucat de un copil, a fi treaz şi a nu plânge sunt considerate atuuri care cresc şansele celui mic de a fi angajat.

Producătorii preferă să angajeze gemeni şi tripleţi. Gemenii transformă 2 ore în 4. De asemenea, dacă un copil nu vrea se apară într-o zi în faţa camerelor de filmare, altul poate acţiona între timp. Ori de câte ori este posibil, regizorii preferă să folosească o păpuşă. De asemenea, sugarii pot lucra numai între orele 9.30 şi 11.30 sau între 14.30 şi 16.30.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani pot sta pe platou timp de 6 ore pe zi, dar pot lucra doar 3 ore. Pentru actorii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 9 ani, aceştia pot fi pe platou timp de 8 ore, dar lucrează doar 4 ore. Tinerii actori cu vârsta cuprinsă între 9 şi 16 ani pot fi pe platou timp de 9 ore, timp în care lucrează efectiv 5 ore în timpul zilelor de şcoală şi 7 ore în vacanţe şi weekenduri. Adolescenţii de 17 ani pot sta pe platou timp de 10 ore şi pot lucra 6 ore pe zi. În timpul sărbătorilor, ei pot lucra până la 8 ore pe zi.

Munca pentru un film constă în ceva mai mult decât actorie

Dacă un actor are 8 ani şi poate lucra timp de 4 ore, nu înseamnă că va juca tot timpul. Pregătirea pentru a intra în pielea personajului, îmbrăcarea coafarea şi machierea sunt calculate ca timp de lucru. Deci, cu cât aspectul personajului este mai complicat, cu atât mai puţin timp va fi rezervat strict pentru jocul în faţa camerelor de filmare.

Un copil nu poate fi lăsat niciodată singur pe platourile de filmare

Părinţii nu pot să lase niciodată singur copilul pe platourile de filmare şi să plece pentru a face alte treburi.  Trebuie să existe întotdeauna câte un părinte sau tutore alături el. Singura situaţie în care i se permite unui părinte să plece este aceea în care este înlocuit de profesor de studio, în perioada de studiu.

Copiii nu trebuie să fie conştienţi de anumite detalii ale filmului

În timpul filmărilor, copiii trebuie feriţi de orice amănunt al scenariului care le-ar putea face rău. Echipa trebuie să fie atentă la modul în care se comportă şi la ceea ce spune atunci când este în preajma unui copil. Chiar dacă acţionează într-un film de groază, nimeni nu are voie să sperie copiii sau să-i lase să vadă ceva ce i-ar putea afecta negativ. Ei trebuie să se distreze, chiar dacă filmul nu este deloc amuzant. De obicei, ei nici nu ştiu că este vorba despre un film de groază.

Toată lumea de pe platou ar trebui să aibă cel mai bun comportament. În mod obişnuit, la filmări se adună actori, regizori şi cameramani. Toată lumea aleargă şi dă instrucţiuni, aşa că atmosfera devine foarte stresantă pentru un copil. Când există un bebeluş pe platou, toată lumea trebuie să fie cât mai liniştită cu putinţă.

Mai mult, copiii au dreptul de a face tot ce vor. Dacă plâng, sunt lăsaţi să se calmeze. Dacă nu au chef să filmeze, toată lumea se adaptează, ceea ce ar putea însemna inclusiv amânarea filmărilor. Toţi cei care lucrează la filmare au un singur scop, acela de a-l ajuta pe copil să se liniştească şi să dea tot ce are mai bun.

FOTO: ShutterstockRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg