Cum se menţineau în formă divele de la Hollywood? Marilyn Monroe ridica greutăţi, Liz Taylor mânca ce voia
Silueta de vis pe care o afişau actriţele anilor '30-'50 era întreţinută, de cele mai multe ori, cu diete stricte şi mişcare din plin, exact ca-n zilele noastre. Ce planuri alimentare îşi făceau starurile din Vechiul Hollywood pentru a ajunge la dimensiunile ideale şi ce sporturi practicau divele din Cetatea Filmului acum câteva decenii bune?
Ava Gardner (foto 2 Galerie) se număra printre fericitele femei care trebuia să ia în greutate pentru a arăta perfect, motiv pentru care mânca adesea dulciuri, lactate şi alimente pline de carbohidraţi. În tot acest timp, Jean Harlow (foto 5 Galerie) se abţinea să mânânce orice altceva în afară de roşii şi cafea, pe care le consuma de fiecare dată când voia să slăbească. Cum rămâne cu restul actriţelor din Vechiul Hollywood? Cum îşi menţineau ele talia de viespe?
Rita Hayworth
Starul filmelor Gilda (1946) şi Modelul (1944) ajunsese să danseze chiar şi opt ore pe zi pentru a pierde surplusul inestetic de kilograme. Nu punea gura pe mâncare grasă şi evita cât putea de mult pâinea şi restul produselor de patiserie. Pe lângă orele petrecute dansând, Rita (foto 4 Galerie) îşi făcea timp şi pentru un program eficient de exerciţii aerobice, combinate cu mişcări de dans, care-i garantau pierderea în greutate.
Grace Kelly
Actriţa care a părăsit Hollywoodul pentru a deveni prinţesă în Monaco a crescut într-o familie sportivă, însă, la maturitate, de-abia dacă mai avea timp pentru un program regulat de exerciţii fizice. Care a fost alternativa preferată de Grace? Încerca să strecoare, în programul ei aglomerat, câteva şedinţe de yoga pe săptămână şi era atentă la tot ce mânca.
Ce dietă urma? Nu consuma niciodată porţii generoase de mâncare şi se axa adesea pe iaurt cu fructe de pădure. În ceea ce privea desertul, nici nu voia să audă de aşa ceva! În plus, acorda o atenţie mărită gustărilor de peste zi. După un mic dejun delicios, care consta în fulgi de ovăz, îşi pregătea tot timpul câte o punguţă cu morcovi, ţelină şi caise uscate pe care o lua cu ea la filmări.
Marilyn Monroe
Actriţa din Domnii preferă blondele (1953) şi Unora le place jazzul (1959) a avut întreaga ei viaţă un trup de invidiat, pe care şi l-a menţinut practicând înot, tenis şi ridicarea greutăţilor, o noutate absolută la acea vreme. Mai spre finalul vieţii ei, Marilyn (foto 1 Galerie) s-a apucat de yoga, pentru tonifierea întregului corp, şi practica mişcările pe care yoghinul Indra Devi i le indica.
În ceea ce priveşte alimentaţia divei hollywoodiene, Monroe nu lua niciodată prânzul şi îşi începea ziua mâncând două ouă crude amestecate cu lapte cald şi o pilulă cu multivitamine. La cină, servea o porţie de mâncare bogată în nutriente, precum coaste de miel, friptură sau ficat.
Audrey Hepburn
Legendarul star a avut toată viaţa o siluetă filiformă datorată anilor petrecuţi în sala de balet. Hepburn a fost cea care le-a sfătuit pe femei să aibă trei mese întregi pe zi, dintre care măcar una să conţină carne roşie. Pe lângă toate acestea, ea mai respecta o regulă de la care nu se abătea niciodată – nu avea gustări peste zi. Lua doar suplimente precum vitamina A, vitamina C şi ficat pudră, la recomandarea nutriţionistei Adelle Davis, şi a reuşit să ducă o viaţă îndelungată şi plină de energie.
Elizabeth Taylor
Una dintre cele mai frumoase femei din cinematografia americană (foto 3 Galerie), vedeta din Cleopatra (1963) şi Pisica de pe acoperişul fierbinte (1958) ne uimeşte cu faptul că a reuşit să-şi păstreze frumuseţea incontestabilă cu toate că mânca orice voia. Nimic nu îi era interzis superbei actriţe, nici măcar untul de arahide, şunca sau alcoolul. Şi, după ce că nu ţinea niciodată dietă, nici mişcare nu făcea. Hm!
FOTO Profimedia