Cum stopezi albirea prematură a părului

1 76986 original jpg jpeg

Când producţia de melanină scade, părul începe să îşi schimbe culoarea, devenind alb. Părul alb este semnul îmbătrânirii, dar, pentru femei, este unul dintre cele mai temute semne ale îmbătrânirii.

Apariţia firelor de păr alb face parte din procesul natural de îmbătrânire, însă majoritatea oamenilor vor să prevină albirea părului pentru a-şi păstra aspectul tineresc.

Albirea prematură a părului poate fi cauzată de stres, factorii genetici sau prin utilizarea excesivă a anumitor produse chimice. Dar, în plus faţă de vopsele sau alte tratamente din comerţ, există alternative naturale pentru a preveni albirea prematură a părului, şi anume.

Rozmarin şi salvie

Din moment ce aceste remedii sunt naturale, ele oferă rezultate pe o perioadă mai lungă. În plus, hrănesc fierul de păr de la rădăcină. Rozmarinul şi salvia conţin antioxidanţi şi pigmenţi naturale, care, atunci când sunt absorbiţi în păr îmbunătăţesc aspectul podoabei capilare. De asemenea, previne pierderea excesivă a părului.

Ai nevoie de:

- 400 ml apă

- 5 linguri rozmarin (uscat)

- 5 linguri salvie (uscată)

Mod de preparare şi aplicare:

Pune la încălzit apa. După fierbiere, adaugă ierburile. Lasă-le să stea 2-3 ore şi apoi strecoară şi clăteşte părul cu soluţia obţinută. Repetă tratamentul natural de cel puţin 3 ori pe săptămână pentru rezultate bune.

Ceai negru

Pigmenţii naturali care se găsesc în ceaiul negru sunt ideali pentru acoperirea firelor de păr gri, stimulând producţia de melanină. În plus, ceaiul negru previne mătreaţa şi pierderea excsivă a firelor de păr.

Ai nevoie de:

- 500 ml apă

- 5 linguri ceai negru

Mod de preparare şi aplicare:

Pune apa la fiert într-o oală mică. Adaugă ceaiul verde în ea, îndepărtează vasul de pe foc şi lasă-l la temperatura camerei cel puţin 3 ore. Strecoară-l şi pune ceaiul într-o sticlă cu pulverizator. Desparte părul în mai multe şuviţe, apoi pulverizează cu ceai verde începând de la rădăcina firului de păr, fără să clăteşti. Repetă tratamentul de două ori pe zi, în fiecare zi.

Zaţ de cafea

Cafeaua este remediul ideal pentru toate tipurile de păr. Cafeaua conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale, care combat decolorarea podoabei capilare.

Ai nevoie de:

- 6 linguri zaţ de cafea (uscat)

- 500 ml apă

Mod de preparare şi aplicare:

Pune apa la încăzit într-un ibric, apoi adaugă zaţul de cafea. Las-o să stea aşa câteva ore – trebuie să fie foarte concentrată. Separă părul în mai multe şuviţe şi apoi clăteşte părul cu soluţia pe bază de cafea. Las-o să acţioneze 40 de minute, după care clăteşte. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

:Recente

Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg