Cum stopezi albirea prematură a părului

1 76986 original jpg jpeg

Când producţia de melanină scade, părul începe să îşi schimbe culoarea, devenind alb. Părul alb este semnul îmbătrânirii, dar, pentru femei, este unul dintre cele mai temute semne ale îmbătrânirii.

Apariţia firelor de păr alb face parte din procesul natural de îmbătrânire, însă majoritatea oamenilor vor să prevină albirea părului pentru a-şi păstra aspectul tineresc.

Albirea prematură a părului poate fi cauzată de stres, factorii genetici sau prin utilizarea excesivă a anumitor produse chimice. Dar, în plus faţă de vopsele sau alte tratamente din comerţ, există alternative naturale pentru a preveni albirea prematură a părului, şi anume.

Rozmarin şi salvie

Din moment ce aceste remedii sunt naturale, ele oferă rezultate pe o perioadă mai lungă. În plus, hrănesc fierul de păr de la rădăcină. Rozmarinul şi salvia conţin antioxidanţi şi pigmenţi naturale, care, atunci când sunt absorbiţi în păr îmbunătăţesc aspectul podoabei capilare. De asemenea, previne pierderea excesivă a părului.

Ai nevoie de:

- 400 ml apă

- 5 linguri rozmarin (uscat)

- 5 linguri salvie (uscată)

Mod de preparare şi aplicare:

Pune la încălzit apa. După fierbiere, adaugă ierburile. Lasă-le să stea 2-3 ore şi apoi strecoară şi clăteşte părul cu soluţia obţinută. Repetă tratamentul natural de cel puţin 3 ori pe săptămână pentru rezultate bune.

Ceai negru

Pigmenţii naturali care se găsesc în ceaiul negru sunt ideali pentru acoperirea firelor de păr gri, stimulând producţia de melanină. În plus, ceaiul negru previne mătreaţa şi pierderea excsivă a firelor de păr.

Ai nevoie de:

- 500 ml apă

- 5 linguri ceai negru

Mod de preparare şi aplicare:

Pune apa la fiert într-o oală mică. Adaugă ceaiul verde în ea, îndepărtează vasul de pe foc şi lasă-l la temperatura camerei cel puţin 3 ore. Strecoară-l şi pune ceaiul într-o sticlă cu pulverizator. Desparte părul în mai multe şuviţe, apoi pulverizează cu ceai verde începând de la rădăcina firului de păr, fără să clăteşti. Repetă tratamentul de două ori pe zi, în fiecare zi.

Zaţ de cafea

Cafeaua este remediul ideal pentru toate tipurile de păr. Cafeaua conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale, care combat decolorarea podoabei capilare.

Ai nevoie de:

- 6 linguri zaţ de cafea (uscat)

- 500 ml apă

Mod de preparare şi aplicare:

Pune apa la încăzit într-un ibric, apoi adaugă zaţul de cafea. Las-o să stea aşa câteva ore – trebuie să fie foarte concentrată. Separă părul în mai multe şuviţe şi apoi clăteşte părul cu soluţia pe bază de cafea. Las-o să acţioneze 40 de minute, după care clăteşte. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

:



Recente

Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg