Cum te speli corect pe cap, la fel ca în salonul de înfrumuseţare. Frecvenţa şi uscarea, paşi extrem de importanţi!

1 par jpg jpeg

Când vine vorba de îngrijirea podoabei capilare, poate că ţi-ai ales deja şamponul şi balsamul potrivit ţie. Dar te-ai întrebat vreodată cât de corect îţi speli părul? Potrivit stiliştilor, această acţiune nu este atât de simplă pe cât pare, la prima vedere.

Părul arată atât de bine atunci când ieşi din salonul de înfrumuseţare, deoarece stiliştii ştiu că soluţia pentru o coafură perfectă este o spălare executată corect. Surprinzător, această acţiune nu este atât de inuitivă pe cât mulţi cred. Nu este vorba doar de o simplă umezire a părului, şamponare, clătire, aplicare a balsamului şi, din nou, clătire. Potrivit specialiştilor, spălarea corectă se face în funcţie de câteva reguli generale, dar şi de tipul de păr pe care îl ai. Iată cele mai bune sfaturi, pentru o spălare corectă a părului!

Citeşte şi:

Cum să te piepteni corect, în funcţie de tipul tău de păr. Alegerea periei poate face diferenţa! 

Te-ai spălat vreodată pe păr cu suc de tip cola? Efectul de după este uimitor! 

Cât de importantă este temperatura apei

Spălarea părului cu apă fierbinte poate fi o acţiune greşită. Asta pentru că temperaturile ridicate pot lăsa părul fără volum, iar în cazul persoanelor care folosesc vopsea, fără culoarea dorită. Cel mai bine este să îţi speli părul cu apă caldă, decât fierbinte, deoarece deschide cuticula, ajută la clătirea murdăriei şi nu afectează aspectul părului. La clătire, se recomandă folosirea apei la o temperatură uşor scăzută. Se spune că acest ultim pas te ajută să obţii un păr strălucitor.

Şamponează de două ori şi masează blând scalpul

După ce ţi-ai ales şamponul potrivit tipului şi texturii firelor tale de păr, trebuie să îl aplici într-o cantitate minimă. Nu te folosi niciodată de unghii, ci masează bând şi lent scalpul. Masajul elimină acumularea de murdărie şi stimulează fluxul de sânge către scap, implicit ajută la creşterea părului. Ideal este să investeşti într-o perie pentru curăţarea scapului, care ajută şamponul să pătrundă mai bine în scalp. De asemenea, cel mai bun truc pentru a-ţi curăţa complet scalpul, este să şamponezi de două ori.

  • Pont: Şampoanele cu ingrediente naturale, precum cofeina sau uleiul de rozmarin, stimulează creşterea părului.

Lasă balsamul că acţioneze câteva minute

După ce ai aplicat şamponul de două ori şi ai clătit părul, este esenţial să aplici un balsam. În timp ce produsul se află pe păr, foloseşte un pieptene cu dinţi largi, pentru a descurca firele. Lasă balsamul să acţioneze 5-7 minute, apoi clăteşte.

Ai ieşit din duş? Nu uita de cel mai important pas: uscarea

Modul în care îţi usuci părul este la fel de important precum spălarea sa. Când părul este umed, el este vulerabil, aşa că periajul agresiv nu îi va face bine. Îţi recomandăm să foloseşti un pieptene cu dinţi largi şi să îi periezi cu blândeţe. Şterge-l cu un prosop moale, iar dacă temperaturile din casă îţi permit acest lucru, lasă-l să se usuce natural. Dacă foloseşti feonul, nu uita să aplici o protecţie impotriva căldurii.

De câte ori pe săptămână să îţi speli părul?

Spălarea excesivă a părului va îndepărta uleiurile naturale produse de scalp. Atunci când te speli zilnic, scalpul produce de două ori mai multe uleiuri, iar rezultatul este un păr gras. Frecvenţa depinde de tipul de păr pe care îl ai. De pildă, părul fin poate fi spălat o dată la două zile, iar persoanele care au părul des sau creţ, se pot spăla pe păr, la fiecare cinci sau şapte zile. O idee bună este să foloseşti, între spălări, un şampon uscat.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg