De ce a intrat Meg Ryan într-un con de umbră şi cu ce se ocupă acum?

1 shutterstock 658038181 jpg jpeg

În anii '80 şi începutul anilor '90, Meg Ryan era o actriţă cunoscută pentru o serie de filme de mare succes, dintre care câteva au devenit clasice. În ultimii ani însă, a evitat lumina reflectoarelor.

Meg Ryan a apărut în mai multe filme îndrăgite de cinefili, inclusiv “Top Gun”, “Innerspac” şi “The Presidio”. Primul ei rol principal a fost  Sally Albright din filmul “When Harry Met Sally” (1989).  În 1993, a jucat alături de Tom Hanks în “Sleepless în Seattle”, un alt blockbuster apreciat de critici. Filmul a fost nominalizat la trei premii Globul de Aur, inclusiv unul pentru Ryan, pentru cea mai bună actriţă de musical şi comedie. Cinci ani mai târziu, a făcut din nou echipă cu Hanks în “You've Got Mail”. Pe lângă aceste comedii romantice, Ryan a mai apărut într-o serie de filme de succes din anii '90: “The Doors”, “When a Man Loves a Woman”, “Courage Under Fire”, “City of Angels”, dar, pe la mijlocul anilor 2000, Ryan a început să se îndepărteze de lumea de la Hollywood. Ce a convins-o să procedeze astfel?

De ce a renunţat Meg Ryan la actorie?

Actriţa n-a mai avut succes în anii 2000 când a putut fi văzută în “Hanging Up” şi “Proof of Life”. În 2001, a încercat să-şi cucerească publicul alături de Hugh Jackman în “Kate – Leopold”. Din păcate, acel film n-a fost un succes de box office. Următorul , “In The Cut”, din 2003, a fost cel care a determinat-o pe Ryan să se reevalueze ca actriţă la Hollywood. Filmul, un thriller erotic, a avut-o ca protagonistă pe Ryan într-o serie de scene nud. Presa a fost extrem de critică cu privire la decizia ei de a accepta să intre în pielea unui astfel de personaj. Potrivit “New Zealand Herald”, un intervievator a sugerat că ar fi trebuit să-şi pregătească publicul pentru îndepărtarea ei de rolurile romantice obişnuite.

După divorţul de actorul Dennis Quaid, în 2001, s-a zvonit că despărţirea a venit din cauza relaţiei ei cu colegul ei de platou din “Proof of Life”, Russell Crowe. "Această poveste n-a fost spusă corect niciodată. Este bine să-ţi dai seama că nu poţi gestiona niciodată cu adevărat o imagine sau o poveste şi să nu-ţi mai pese.", a spus ea despre divorţ, într-un interviu din 2019 pentru publicaţia “Today”.

Chiar dacă i-a luat ceva timp, Ryan a spus că a reuşit să treacă peste nedreptăţile presei: "Îmi amintesc că am renunţat la nevoia de a corecta pe cineva. Divorţul este un pas dificil. Dragostea este dificilă. Toate aceste lucruri au fost atât de personale. Nu erau pentru consumul în masă. Complexitatea unei vieţi sau a unei căsnicii nu va exista niciodată într-un titlu sau într-un tabloid. M-am simţit eliberată când mi-am dat seama de asta.", a explicat ea. Ryan a susţinut, de asemenea, că, până când a terminat filmul “In the Cut”, s-a săturat cu adevărat de cariera ei de actriţă adulată de public.

Criticile constante şi controlul tabloidelor care au venit odată cu succesul la Hollywood au devenit o povară prea grea pentru ea. "Am simţit că, în calitate de actor, ardeam prin experienţe de viaţă. Am ars. Nu simţeam că mai ştiu destule despre mine sau despre lume pentru a o reflecta ca actor. M-am simţit izolată", a declarat actriţa pentru “New York Times”. Singurul aspect pe care Meg Ryan nu l-a regretat din anii de actorie a fost maternitatea. A avut un fiu, pe Jack Quid, în 1992. A devenit şi el actor şi a apărut în mai multe filme: “ The Hunger Games”, “Just Before I Go”, “Logan Lucky”.

Ce face acum Meg Ryan?

După ce a mai apărut în câteva filme după “In the Cut”, Meg Ryan a decis să-şi încerce norocul ca regizoare, în 2015. A regizat şi produs filmul “Ithaca”. A şi jucat în această peliculă, alături de Sam Shepard, Alex Neustaedter, Tom Hanks şi fiul ei, Jack. Ryan a spus că i-a plăcut noua provocare a regiei şi chiar a primit câteva sfaturi excelente de la regizoarea filmului “In the Cut”,  Jane Campion. "Mi-a spus: «Indiferent de situaţie, vei fi foarte tentată să te implici în aspecte tehnice legate de lumină şi focalizare, dar asigură-te că şi tu eşti artistă atunci când priveşti actorii şi permite-ţi cu adevărat să fii în acea etapă». Acesta a fost un sfat foarte bun, să am libertatea de a simţi jocul actorilor.", a declarat Ryan pentru “Hollywood Reporter”, în 2016.

În prezent, actriţa şi regizoarea Meg Ryan, ajunsă la vârsta de 60 de ani, continuă să păstreze distanţa faţă de Hollywood. În 2010, s-a regăsit în tabloide când a început să se întâlnească cu rockerul anilor '80, John Mellencamp. Cei doi s-au despărţit în 2014, dar s-au reunit câţiva ani mai târziu şi şi-au anunţat logodna în 2018.

În anul următor, au apărut informaţii potrivit cărora cei doi au renunţat din  nou, dar continuă să existe speculaţii că vor mai avea zile bune ca pereche. La începutul acestui an, Ryan a fost văzută purtând un inel de logodnă, ceea ce a alimentat zvonurile despre o eventuală împăcare. În ceea ce priveşte cariera sa de actoriţă, anul trecut au existat zvonuri că se pregăteşte pentru o revenire, dar nimic nu pare să se fi materializat. Cum averea sa este estimată la 85 de milioane de dolari, este posibil ca Meg Ryan să nu simtă nevoia să revină pe marile ecrane.

FOTO: Shutterstock



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg