De ce a vrut Bob Dylan să renunţe la muzică şi ce întâmplare ciudată l-a ajutat să devină celebru

1 bob dylan in concert jpg jpeg

Bob Dylan nu a devenit faimos peste noapte. A fost nevoie de câţiva ani buni pentru ca vedeta folk să simtă că are o piesă cu care să iasă în faţa publicului. După câteva încercări fără succes, Dylan a vrut să spună adio carierei muzicale, dar un simplu experiment la pian i-a adus faimă în întreaga lume.

Dylan tocmai împlinise 22 de ani când al doilea său album, „The Freewheelin’ Bob Dylan‟ ajunsese în magazinele de discuri. Vânzările au reprezentat un record istoric şi l-au propulsat pe Dylan în topurile naţionale. Apoi, a urmat un alt album şi chiar un turneu în Anglia, care l-a făcut vedetă în Europa. Totuşi, în acele timpuri, Dylan nu se simţea împlinit. Primea des critici, acuzaţii de consum de droguri, devenise frustrat, se certa cu jurnaliştii şi nu era mulţumit de traiectoria lui: „Aveam de gând să mă las de cântat. Eram foarte epuizat şi cântam o mulţime de melodii pe care nu eu le făcusem. Eram frustrat. Cântam cuvinte pe care nu voiam să le cânt. Era foarte obositor‟, declara Bob Dylan într-un interviu pentru Playboy.

O fantomă l-a ajutat să scrie „Like a Rolling Stone‟ ?

În primăvara anului 1965, când tocmai încheiase un turneu în Anglia, Dylan era hotărât să renunţe la cariera muzicală. În timpul unei opriri la Londra, artistul i-a spus managerului său că va renunţa. Odată întors la New York, s-a refugiat de public şi de presă. În timpul retragerii sale, a început să scrie din nou, punând orice îi vine în minte pe pagină: „Aveam deja 20 pagini. Nu era nimic ritmic pe hârtie, ci doar sentimentele mele de ură pe care le aveam în suflet şi doar frustrări‟, spunea Dylan.

În timp ce se afla la pian, Bob începuse să experimenteze. Într-un ritm lent, brusc a început să cânte piesa „Like a Rolling Stone‟, care avea să îi aducă, mai târziu, faimă în întreaga lume: „Nu mai făcusem niciodată aşa ceva şi mi-a venit brusc ca şi cum asta ar trebui să fac. Nu m-a interesat să scriu o piesă anume sau un roman. Pur şi simplu am vrut să scriu piese. Este ca şi cum o fantomă ar scrie o melodie de genul acesta. Îţi dă cântecul şi fantoma dispare. Nu ştii ce înseamnă. Fantoma m-a ales să scriu melodia‟, declara artistul.

„Like a Rolling Stone‟ nu a fost la fel ca alte piese ale lui Dylan. Melodia transmite furia, cinismul şi spiritul revoluţionar cu care Dylan se confrunta în acel moment. Când a simţit în sfârşit că are o piesă proprie, cu care poate veni în faţa întregii lumi, Dylan l-a rugat pe chitaristul Mike Bloomfield să îl ajute să completeze piesa. Melodia i-a reînviat pasiunea lui Dylan pentru muzică. „Like a Rolling Stone‟ a definit o generaţie. A ajuns în scurt timp pe locul 2 în Billboard şi este considerată şi acum, de mulţi, cea mai bună piesă a tuturor timpurilor.

Sursă foto: Nytimes / Sursă video: YoutubeRecente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg