De ce mamele celebre au recurs la consumarea propriei placente după naştere? Hilary Duff: „A fost absolut delicioasă!‟

1 shutterstock 29199004 jpg jpeg

Indiferent că şi-au mâncat placenta sub formă comprimată, de pastile sau au amestecat-o într-o băutură pe care au luat-o la micul dejun, câteva mame celebre s-au lăudat că şi-au consumat placenta după ce au născut.

Practica oarecum recentă a consumului de placentă, numită placentofagie, a câştigat popularitate printre celebrităţi. Datorită lor, mai multe mame au adoptat-o. Mamele celebre care au fost gata să-şi mănânce propria placentă jură cu mâna pe inimă că aceasta le ajută să facă faţă problemelor obişnuite de după naştere, cum ar fi furia laptelui şi începutul anevoios al alăptării, depresia postnatală şi energia scăzută. La rândul său, comunitatea medicală nu este convinsă de beneficiile sale şi nu o recomandă oficial pentru mămici.

Hilary Duff a luat-o ca pe un smoothie

Actriţa a dat naştere celui de-al doilea copil al ei, fiica ei Violet Banks, şi a declarat că şi-a băut placenta sub forma unui smoothie. „A fost cel mai bun smoothie pe care l-am băut vreodată. Nu am avut unul asemănător de la vârsta de zece ani. Era plin de calorii, cu fructe şi absolut delicios!‟, a spus ea.

A recunoscut că a fost sceptică la început, dar, după ce a aflat că în acest mod ar putea preveni sângerarea de după naştere, şi-a dat seama că merită să încerce. După ce a făcut pasul, Duff a recunoscut că s-a simţit grozav şi că a luat restul sub formă de smoothie, spre deosebire de forma de pilule la care ar mai fi putut recurge.

Citeşte şi: Pamela Anderson, printre cele mai curajoase celebrităţi. Vedete care au născut acasă

Katherine Heigl a apelat la fitoterapeut: „Era un cowboy total care a luat o pungă de placentă!‟

Vedeta din serialul „Anatomia lui Grey‟ a colaborat cu un fitoterapeut pe tot parcursul sarcinii cu băieţelul ei Joshua, care acum are 4 ani, şi spune că, după cezariană, s-a recuperat mai repede cu ajutorul comprimatelor realizate din propria placentă. „După naştere, a venit tipul. Era un cowboy total: pălărie de cowboy, cizme de cowboy ... şi a luat o pungă de placentă!‟, a spus actriţa într-un interviu. „A uscat-o prin congelare şi a transformat-o în pastile, iar eu le-am luat.‟

Citeşte şi: Cel mai prematur copil din lume a împlinit 1 an! Avea şanse 0 de supravieţuire la 340 g, cât cântărea la naştere

Alicia Silvestone le-a considerat pastile de fericire

După ce a văzut-o pe Silverstone mestecând mâncare pentru fiul ei de un an, nimeni nu s-a mai mirat să audă că şi-a consumat propria placentă. „A venit din corpul meu, nu? Am ajuns în punctul în care soţul meu a spus: «Ţi-ai luat astăzi pastilele de fericire?» Şi am fost într-adevăr tristă când s-au terminat. M-a ajutat cu adevărat‟, a declarat actriţa.

Kim Kardashian: „Simt un val de energie‟

După ce a născut al doilea copil, în 2015, vedeta a decis să ia placentă pentru a încerca să evite depresia postpartum. „E congelată şi transformată în pastile. N-am prăjit­-o ca pe o friptură s-o mănânc aşa cum fac unii‟, a spus ea într-o postare pe reţelele sociale. „De fiecare dată când iau o pastilă, simt un val de energie şi mă simt cu adevărat sănătoasă. O recomand în totalitate oricui doreşte să încerce!‟

FOTO: ShutterstockRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg