De ce nu ar mai accepta Eddie Redmayne rolul pictoriţei Lili Elbe, din „The Danish Girl‟, nominalizat la Ocar

1 the danish girl jpg jpeg

Eddie Redmayne a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „The Danish Girl‟, din anul 2015, în care a jucat rolul trans al pictoriţei Lili Elbe. În prezent, actorul a mărturisit că regretă faptul că a apărut în acest film. De ce are această opinie?

În urmă cu 6 ani, Eddie Redmayne făcea furori în sălile de cinema odată cu interpretarea pictoriţei Lili Elbe, una dintre primele persoane din lume care a suferit o operaţie de schimbare de sex. Eddie a fost apreciat de marii critici de film, de la Hollywood, însă şi criticat de multe voci, care au spus că Lili Elbe ar fi trebuit să fie jucată de altcineva.

Filmul a stârnit numeroase controverse, iar actorul Eddie Redmayne a declarat într-un interviu pentru Sunday Times, că nu ar mai accepta să interpreteze astăzi acest rol, dacă i s-ar mai propune acest lucru: „Nu, nu aş accepta acum. Am făcut acel film cu cele mai bune intenţii, dar cred că a fost o greşeală‟.

De ce nu ar juca din nou Eddie Redmayne, în „The Danish Girl‟, peliculă care i-a adus o nominalizare la Oscar, pentru „cel mai bun actor‟?

Potrivit Sunday Times, actorul este de părere că acest rol a atras prea multe dezbateri şi controverse: „Cele mai mari discuţii despre frustrările din distribuţie au fost din cauza faptului că mulţi oameni nu au avut loc la masă. Trebuie să existe o limită, altfel vom avea tot timpul astfel de dezbateri. Dintre toate personajele pe care le-am jucat vreodată, acesta sifdează. Aş ruga oamenii să vadă filmul, înainte de a-l judeca‟, a spus Redmayne.

Scriitoarea Carol Grant a descris interpretarea lui Eddie ca fiind una: „regresivă, reductivă şi care contribuie la stereotipuri dăunătoare‟, deoarece rolul nu i-a fost atribuit unui actor transgender.

La rândul său, Remayne a declarat public că nu este de acord cu această declaraţie controversată: „Nu sunt de acord cu aceste comentarii. Femeile trans sunt femei, bărbaţii trans sunt bărbaţi. Nu aş vrea să vorbesc niciodată în numele comunităţii LGBTQ şi ştiu că prietenii transgenderi s-au săturat de aceste controverse cu privire la identitatea lor. Ei vor, pur şi simplu, să îşi trăiască viaţa în linişte şi este timpul să îi lăsăm să facă acest lucru‟, a declarat el. 

Sursă foto: Pinterest, Shutterstock Recente

Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg