Designerul Thierry Mugler, fost balerin de succes: „Dansul mi-a deschis un alt univers“

1 el jpg jpeg

Născut pe 21 decembrie 1948, creatorul de modă francez Thierry Mugler, care a îmbrăcat staruri precum Lady Gaga, Beyonce şi Kim Kardashian, a încetat din viaţă la 73 de ani, pe 23 ianuarie 2022.

Legendarul designer, care şi-a lansat brandul fashion în anii ’70, a suferit numeroase răni serioase în ultimii ani – cauzate de un accident auto şi altul petrecut la sala de sport, care l-au lăsat aproape desfigurat – însă nu acestea i-au pricinuit moartea.

De fapt, încă nu se ştie cauza oficială a decesului acestuia, nu se pot face decât presupuneri în momentul de faţă. Până să aflăm ce i-a curmat viaţa talentatului designer, să ne aruncăm privirea spre viaţa acestuia, spre primii lui ani care au avut un impact major asupra alegerilor luate de Thierry Mugler de-a lungul carierei sale de mare succes!

“Mi-am reconstruit faţa după ce au suferit un accident grav la sala de fitness, care m-a desfigurat pur şi simplu”, a declarat acesta în 2007. “După care a venit vremea să-mi propun să rearanjez lucrurile, să mă refac şi să merg mai departe cu schimbarea aspectului meu”, a ţinut regretatul designer să precizeze.

A apelat neîncetat la operaţiile estetice, mai ales după ce şi-a distrus nasul într-un accident auto crunt petrecut în 2019. Mugler a luat o bucăţică de os din şoldul său pe care şi l-a implantat în bărbie, după care a finisat totul cu silicon.

“Mi-am dorit ca faţa mea să reprezinte progresul, pentru că, după ani întregi în care eram acest dansator subţirel şi plin de farmec, mi-am propus să devin un războinic”, a explicat francezul. “Am făcut atâtea la viaţa mea. Am luptat atât. Sunt un supererou, aşa că e de la sine înţeles să am şi un chip de supererou”, a continuat acesta explicaţiile.

Realizările lui profesionale sunt binecunoscute, creaţiile lui vestimentare şi parfumurile pe care le-a lansat vorbesc de la sine. Ceea ce e mai puţin cunoscut e faptul că designerul s-a antrenat ca dansator clasic încă de la vârsta de 9 ani. Iar, la 14 ani, făcea deja parte dintr-o trupă de balet, urcând pe scenă pentru a susţine spectacole.  

“Ştiu ce înseamnă să fii singur…”, a dezvăluit în timpul unui interviu oferit revistei Vogue în 2019. “Am avut o copilărie dificilă şi am fost foarte singur ani şi ani la rând. Priveam către staruri pentru că, pentru mine, era noua realitate. Vedeam ceva nou, diferit şi frumos la ele…”, a continuat Thierry.

“Când am început să dansez, mi s-a deschis un alt univers. Era un ajutor incredibil, fantastic pentru că era magic”, a adăugat Mugler. “Scena era făcută pentru mine. Dar, după frumuseţea de-a mă afla în lumina reflectoarelor, de-a fi aplaudat pe scenă, se trăgea cortina şi toată lumea avea pe cineva în culise, care să-l aştepte, numai pe mine nu mă aştepta nimeni. Niciodată. Am trăit ani şi ani la rând în singurătate”, a mărturisit regretatul designer.

După ce şi-a încheiat cariera de balerin, Thierry Mugler a devenit designer, parfumier, fotograf şi director artistic. În 2002, a părăsit lumea modei şi a început să-şi transforme trupul. “Schimbările fizice reprezintă întoarcerea la sine, sunt reparaţii şi reconstrucţii esenţiale”, a conchis acesta.

Thierry Mugler a intrat în istoria modei ca fiind primul designer care a produs prezentări de modă dramatice, absolut spectaculoase, înaintea lui Alexander McQueen şi a lui Marc Jacobs. Iar vedete precum David Bowie, Diana Ross, Ivana Trump, Celine Dion, Beyonce şi Lady Gaga au apreciat din plin talentul şi viziunea acestuia, purtându-i creaţiile extravagante.

Foto - InstagramRecente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg