Despărţirea a adus-o la un pas de moarte. Povestea femeii care a suferit „sindromul inimii frânte”

1 84268 original jpg jpeg

O femeie din Florida, SUA, a fost la un pas de moarte, după ce s-a despărţit de iubitul ei cu care avea o relaţie de şapte ani. La scurt timp după ce au pus capăt relaţiei, inima lui Helen Ross s-a oprit. 

Helen avea 26 de ani când s-a despărţit de iubitul ei. Ea s-a mutat în Florida, la îndemnul familiei şi prietenilor, pentru a trece peste despărţire mai uşor. Însă în prima sa zi înapoi la muncă, s-a prăbuşit la podea, din senin. Medicii au reuşit să o resusciteze şi i-au pus un diagnostic cel puţin bizar: sindromul "inimii frânte", o cardiomiopatie indusă de o formă excesivă de stres.

„Nu auzisem niciodată de sindromul inimii frânte înainte să mi se întâmple asta. Nu am crezut că o despărţire mă poate afecta fizic, până în punctul în care să fiu la un pas de moarte”, a povestit femeia.

Medicii i-au explicat că acest sindrom este întâlnit mai des la persoanele în vârstă care îşi pierd partenerul de viaţă, însă că este foarte rar în rândul tinerilor.

image

Ce este sindromul "inimii frânte"

O dezamăgire, o pierdere, o întâmplare cu un puternic impact emoţional, veştile neplăcute ... Mintea noastră nu este pregătită pentru o asemenea adversitate şi, când ele apar, creierul reacţionează negativ. Apare o combinaţia toxică de hormoni, care afectează inima în mod direct. Nivelurile de dopamină, adrenalină, toate au un impact asupra muşchilor inimii. Simptomele care apar în urma modificărilor hormonale sunt: durere în piept, senzaţie de ardere pe interior, ameţeli.

Despre sindromul inimii frânte nu se ştie prea multe, dar în 1990, un medic japonez a publicat pentru prima dată un articol ştiinţific în care a vorbit despre el. Acolo, el a descris o serie de caracteristici clinice pe care restul comunităţii medicale nu le cunoştea. Atunci când sindromul inimii frânte se dezvoltă, apare o contracţie uşoară a ventriculului stâng care cauzează o senzaţie de sufocare, crescând excesiv cantitatea de adrenalină. Citeşte mai mult AICI

Sursă: metro.co.ukRecente

Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg