Donald Duck, personajul care a fost creat acum 87 de ani, a apărut în cele mai multe filme Disney

1 shutterstock 1256496943 jpg jpeg

Toată lumea cunoaşte personajele faimoase ale lui Disney, Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy, Duck Donald şi Pluto. Dintre toţi, Donald Duck se remarcă prin temperamentul exploziv, diferit de al celorlalţi, care l-a făcut şi personajul care a apărut în cele mai multe filme create de Walt Disney, 128 la număr. În 190 dintre acestea a avut rolul principal. Împlineşte 87 de ani de când a fost creionat şi, dacă ar fi real, s-ar putea lăuda cu un premiu Oscar şi cu propria stea pe Walk of Fame de la Hollywood.

A fost creat în anul 1934 şi a luat viaţă într-un prim film apărut pe 9 iunie în acel an. Totuşi, creatorul său, Walt Disney, se pare că a dorit ca ziua lui Donald să fie sărbătorită pe 13 martie. Într-unul dintre filmele în care apare, „The Three Caballeros“ (1944), Donald primeşte cadouri într-o zi de vineri 13. Într-un alt film din anul 1949, care se numeşte „La mulţi ani lui Donald!”, ziua lui de naştere este notată ca 13 martie. Descoperă cine l-a inspirat pe Walt Disney să-l creeze?

Creatorul lui Donald, inspirat de un miel?

Lui Walt Disney i-a venit ideea de a-l crea pe răţoiul Donald când l-a auzit pe Clarence Charles Nash, un actor de voce, recitând „Mary Had a Little Lamb” cu vocea unei raţe. După ce sa apărut ideea, a urmat şi schiţa. Aspectul lui Donald a fost inspirat de raţa americană Pekin. Trăsăturile de caracter ale lui Donald au fost create pentru a contrasta cu cele ale lui Mickey Mouse. Mickey a fost atât de drăguţ, blând, prietenos şi generos, încât Disney a decis că este nevoie de cineva imperfect, morocănos şi puţin răutăcios. Această natură imperfectă l-a făcut un personaj îndrăgit de oamenii din întreaga lume.

Ştiai că...

...Donald Duck are mai multe prenume? Nu sunt multe personaje Disney cu nume lungi, dar numele complet al lui Donald este Donald Fauntleroy Duck. Disney i-a spus Donald după ce a găsit într-un ziar un articol despre un jucător de cricket pe nume Donald Bradman.

De ce are două zile aniversare?

De obicei, ziua de naştere a unui personaj este ziua în care a debutat pe marele ecran, dar nu este cazul lui Donald Duck. Donald a debutat în film pe 9 iunie 1934. A fost un co-star al scurtmetrajului Disney „Găinuşa înţeleaptă”, iar compania Dinesy a considerat această dată ca zi de naştere oficială a lui Donald. Cu toate acestea, într-unul din desenele sale animale aflăm că aniversarea lui este de fapt 13 martie, ziua în care a fost creionat pentru prima dată.

La 3 ani de la debut, Donald Duck a primit primul său rol principal într-un film de opt minute în care Donald trece prin mai multe aventuri în Mexic, în încercarea de o cuceri pe raţa Donna. Se pare că Daisy n-a fost prima lui dragoste.

Donald Duck a apărut şi într-o serie de 6 scurtmetraje realizate între anii 1942 şi 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial. Scurtmetrajele au descris viaţa lui Donald în armata SUA şi aprecierea lui pentru trupele americane.

A fost premiat cu un Oscar

Donald Duck a câştigat un Oscar pentru scurtmetrajul „Der Feuhrer’s Face”, cunoscut şi sub numele de „Donald Duck în Nutziland”. În acest film, Donald are un coşmar că a fost înrolat în armata germană.

Are o stea pe Walk of Fame

Faimosul răţoi Donald a fost distins şi cu propria stea pe Walk of Fame de la Hollywood, pe 9 august 2004. Se numără printre cele 17 personaje animate care au primit această distincţie. Printre alte personaje Disney care au stele pe Walk of Fame sunt Mickey Mouse, primul care a primit-o, Albă ca Zăpada, Winnie the Pooh, Tinker Bell şi Minnie Mouse.

FOTO: ShutterstockRecente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg