Elon Musk este un şef exigent? Regulile pe care angajaţii din compania lui le urmează

3 profimedia 0482598871 jpg jpeg

Cu o avere estimată la aproape 250 de miliarde de dolari, Elon Musk este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din lume. Este el exigent cu angajaţii săi? Unii spun că da, alţii că nu. Iată o parte dintre regulile pe care angajaţii săi le urmează!

CEO al SpaceX şi Tesla Motors, Elon Musk are o mulţime de idei despre cum să conducă eficient o companie. Lumea a aflat acest lucru despre Musk, după ce a trimis un mail tuturor angajaţilor Tesla, cărora le spunea care sunt regulile pe care trebuie să le respecte, dacă vor să mai rămână în companie şi, de asemenea, să evolueze. E-mailul conţine reguli, care îl ajută pe Musk şi pe compania sa, să aibă succes.

Prima regulă: „Şedinţele mari sunt inutile‟

Potrivit lui Musk, „Întâlnirile excesive şi mari reprezintă dezastrul marilor companii. Vă rugăm să ieşiţi din toate şedinţele mari, cu excepţia cazului în care sunteţi sigur că oferă valoare întregii companii‟. Pentru ca angajaţii săi să aibă succes, Musk crede că şedinţele mari sunt, de fapt, o pierdere de timp.

A doua regulă: „Pleacă din şedinţă sau închide telefonul‟

„Pleacă din şedinţă sau închide telefonul, dacă îţi pierzi timpul şi nu contribui cu ceva. Nu este nepoliticos să pleci, este nepoliticos să faci pe cineva să rămână şi să-şi piardă timpul‟, scrie în e-mail. Această regulă le oferă libertate angajaţilor. Musk îi îndeamnă să nu socializeze inutil.

A treia regulă: „Nu folosi jargon corporativ‟

„Nu folosi acronime sau cuvinte fără sens pentru obiecte. În general, jargonul corporativ inhibă comunicarea. Nu vrem să fim nevoiţi ca oamenii noştri să fie nevoiţi să memoreze un glosar de cuvinte inutile, doar pentru ca Tesla să funcţioneze‟. Musk crede că utilizarea cuvintelor şi propoziţiilor simple reprezintă modalitatea adecvată de comunicare. În opinia lui Musk, cuvintele mari sunt confuze şi „prea tehnice‟.

Citeşte şi: „Elon Musk şi-a pus viaţa în pericol în tinereţe. „Dacă stăteai acolo mai mult de 30 de minute, puteai să mori”

Citeşte şi: Ce vârstă avea Elon Musk când mama lui şi-a dat seama că este un geniu

A patra regulă: „Urmează principiile logice, nu regulile‟

„Alege întotdeauna bunul simţ ca ghid. Dacă regulile companiei sunt ridicole, atunci regulile trebuie să se schimbe. Urmează principiile logice, nu regulile‟, spune Musk. Această regulă poate fi puţin confuză, deoarece îi îndeamnă pe angajaţi să nu respecte regulile companiei, dacă li se par a fi „ridicole‟.

@Profimedia



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg