Escu: «Îmi place la nebunie peştele gătit în cele mai ciudate feluri»

Escu, prezentatorul emisiunii „Crezi că eşti normal?”, de la Kanal D, se declară fanul preparatelor culinare pe bază de peste. El spune că pentru a-şi satisface poftele este în stare să parcurgă şi mii de kilometri până la sursa ”plăcerii”.
„Îmi place la nebunie peştele gătit în cele mai ciudate feluri:în jar,pe piatră,învelit în frunze.. Adaugă toate varietăţile de sushi şi sashimi,plus peştele de la noi,în special răpitor şi icre de ştiucă,iar eu leşin. Sunt în stare să mă duc cu maşina până la Viena pentru a mânca sushi bun,iar capitala sushi-ului în Europa este,clar,Londra.
În schimb,Raiul pe Pământ pentru mine este Grecia,acolo poţi mânca la taverne peşte proaspăt prins. Foarte gustos e Skatharia,un peşte din Marea Egee,care e cel mai bun dacă-l mănânci în maxim două ore de când a fost prins”,a declarat Escu. De asemenea,prezentatorul adoră peştele pregătit în cetină,o specialitate care se găseşte în Bucovina.
„Păstrăvul afumat este învelit în crenguţe proaspete de brad,legătura numindu-se cobză. Dacă mă laşi singur cu o cobză,care poate conţine până la 10 păstrăvi,o termin în maxim 2 mese. Nu de alta,dar trebuie lăsat şi pentru mai târziu”,a adăugat Escu.































