Excesul de zahăr, gluten, lactate sau vin se vede şi pe chip. Când ştii că pielea ta este afectată

1 piele jpg jpeg

Alimentaţia are un rol esenţial asupra aspectului nostru fizic. Ştim deja că o dietă sănătoasă, bogată în legume, salate sau fructe, ne ajută să ne simţim şi să arătăm mai bine. Însă cum ne influenţează consumul de zahăr, gluten, lactate sau vin? Primele semne se pot arăta pe chip.

Acnee, cearcăne sau roşeaţă apărută pe ten sunt doar o parte dintre problemele dermatologice cu care cei mai mulţi oameni se confruntă. De regulă, una dintre cauzele care provoacă apariţia lor, este alimentaţia nesănătoasă sau lipsită de anumite substanţe esenţiale.

Cele mai multe probleme ale tenului pot să apară din cauza consumului excesiv de zahăr, vin, lactate şi gluten. Iată când ştii că pielea ta este afectată de aceste alimente!

Citeşte şi:

Cum foloseşti corect produsele cu acid hialuronic. Ce să ştii despre acidul care dă ceasul biologic înapoi! 

Cum scapi de porii dilataţi. Trucuri pentru un ten curat şi luminos, fără imperfecţiuni 

Cearcănele, efectele consumului excesiv de lactate

Pe măsură ce anii trec, organismul pierde din enzimele care ajută în procesul de digestie al lactatelor. Astfel, dacă vei consuma lactate în execes, te poţi confrunta cu acnee şi pete pe faţă, obraji palizi, cearcăne şi coşuri pe bărbie.

Cum influenţează excesul de zahăr 

Zahărul consumat în exces poate face pielea să devină ridigă şi uscată. Zahărul afectează şi echilibrul bacteriilor din corp, iar acest lucru duce la erupţii pe faţă, pe umeri şi pe piept. În plus, această substanţă poate provoca: riduri şi linii pe frunte, coşuri pe faţă, acnee chistică sau piele palidă.

Vinul deshidratează pielea

Indiferent de culoarea sa, vinul poate deshidrata pielea şi poate cauza neplăceri. Ţine cont că în vin există şi zahăr, iar acest lucru cântăreşte şi mai mult. Consumul de vin poate provoaca: piele uscată, obraji înroşiţi şi ten roşcat, pori dilataţi şi cearcăne.

Ce efecte are glutenul asupra tenului

Efectele glutenului asupra pielii nu sunt întotdeauna cele mai apreciate. Glutenul consumat în exces poate provoca: faţă umflată, inflamaţii, pete întunecate pe ten sau coşuri pe bărbie.

Care sunt soluţiile?

Dacă ai experimentat cel puţin una dintre aceste reacţii la vin, zahăr, lactate sau gluten, cel mai bun lucru este să elimini aceste substanţe din alimentaţia ta.

Îţi recomandăm să eviţi, timp de 28 de zile, consumul acestor alimente şi să observi dacă aspectul pielii tale şi starea generală de sănătate se îmbunătăţesc.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg