Exfolierea pielii - necesară în orice anotimp

1 68525 original jpg jpeg

Cojile fructelor sunt folosite pentru a exfolia stratul de piele exterior şi de a elimina celulele moarte care se acumulează, dând pielii un aspect uscat. De fapt, în fiecare an, pierdem mai mult de 30. 000 de celule moarte ale pielii.

Beneficiile folosirii cojilor de fructe:

-Ajută la eliminarea pielii moarte;-Dau pielii o strălucire naturală;-  Ajută la regenerarea noilor celule;-Activează producţia de colagen;-Stimulează circulaţia sângelui;-Previne celulita;-Permite pielii oxigenarea şi curăţarea de toxine.

Modul în care sunt aplicate cojile pe faţă:

Aplică coaja de la un fruct pe o zonă a feţei pe care tocmai ai spălat-o,fără să se usuce şi masează uşor în cerc. Acoperă întreaga zonă şi încearcă să eviţi zonele sensibile,cum este cea a ochilor. În cazul în care vrei să aplici coaja pe coapse sau fesieri,foloseşte mai multă presiune,până observi că circulaţia este stimulată. Laşi să acţioneze două minute,apoi clăteşti cu apă caldă. Pielea va deveni mai hidratată dacă sunt aplicate uleiuri,pe care le adaugi la aceste reţete,iar dacă pielea este uscată,este recomandată hidratarea. Acest tratament trebuie aplicat o dată pe săptămână,nu de mai multe ori. Trebuie respectat procesul de regenerare a celulelor.

Pentru pielea uscată

Pielea uscată ar trebui să se exfolieze mai uşor,de aceea acest tratament se face doar o dată la cinsprezece zile. Am ales bicarbonatul de sodiu,care are o textură foarte fină şi de alcalinizare,perfectă pentru pielea feţei şi a zonelor sensibile. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu ulei de măsline,pe care le combini bine. Aceasta ajută la regenerarea pielii la un nivel mai profund.

Pentru tenul mixt

Acest tip de ten prezintă mai multe complicaţii,deoarece are zone uleioase şi uscate. De aceea,coaja trebuie să fie destul de blândă. Ne vom concentra pe exfolierea zonelor uleioase mai mult,care sunt,în general,zona de "T"-frunte,nas şi bărbie. Folosim din nou bicarbonatul de sodiu,dar de această dată îl amestecăm cu un ulei mai puţin gras,cum este cel de susan sau de migdale. În plus,adaugă coaja de la o portocală,care va da exfolierii o tentă terapeutică.

Pentru tenul cu acnee

Piele cu acnee trebuie să fie tratată foarte delicat,pentru că acneea este o inflamaţie mică. Amestecă bicarbonat de sodiu cu gel de aloe vera,câteva picături de ulei de nucă de cocos şi câteva picături de ulei de arbore de ceai,pe care o aplici pe suprafaţa feţei cu mişcări circulare. O laşi să acţioneze 15 minute,după care clăteşti cu apă caldă.

Pentru corp

Pielea de pe corp este mult mai puţin sensibilă decât cea a feţei,şi dacă vrei să îmbunătăţeşti circulaţia în zone precum coapse sau abdomen,ai nevoie de sare groasă ca bază,care este perfectă pentru masajul corpului şi combate problemele circulaţiei,celulitei sau vergeturilor. Amestec-o cu uleiul de nucă de cocos şi ca o altă opţiune,ai putea adăuga ulei esenţial de rozmarin,care va ajuta la stimularea circulaţiei.

Credit foto:www.steptohealth.comRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg