Fără iritaţii după epilare!

1 85197 original jpg jpeg

Indiferent ce metodă de îndepărtare a părului preferi – cu ceară, cu epilatorul sau cu lama de ras, iritaţiile sunt o problemă pentru multe femei. Pe lângă aspectul inestetic, inflamaţiile pot duce la creşterea firelor de păr sub piele, dar şi la erupţii.

Înainte de epilare, este indicat să exfoliezi pielea pentru a scăpa de celulele moarte, dar şi pentru a ajuta firele să iasă la suprafaţă. Apoi, aplică nişte comprese de apă caldă, pentru ca porii să se deschidă. În acest fel, vei reduce apariţia foliculitei.

Pentru o exfoliere ieftină şi eficientă, poţi folosi ingrediente grunjoase la îndemână: zaţ de cafea, făină de mălai, sare de mare, zahăr.

O baie caldă ajută la deschiderea porilor

O piele deshidratată are porii mici, iar firele de păr nu au putere să iasă la suprafaţă. Astfel, o baie caldă ajută la deschiderea porilor, înmoaie pielea, iar epilarea nu mai este atât de dureroasă. Dacă foloseşti lama de ras, este recomandat să ai la îndemână un gel special conceput pentru înmuierea firelor de păr, pentru a evita eventualele iritaţii.

Gheaţa reduce inflamaţia

Pune câteva cuburi de gheaţă, într-un tifon, nu direct pe piele, şi plimbă-le uşor pe zona epilată. Vei reduce inflamaţia şi înroşirea pielii, dar vei scăpa şi de durerea pe care o simţi după epilare. În plus, aceasta contribuie şi la închiderea porilor.

Produsele hidratante, indicate pentru iritaţii

Uleiul de măsline hidratează, astfel, poate fi folosit, amestecat cu un gel de aloe vera. Efect de hidratare au şi uleiul de migdale dulci, cel de jojoba, precum şi uleiul din arbore de ceai, care are proprietăţi antiseptice şi ajută la reducerea inflamaţiilor.

De asemenea, poţi apela şi la cremele împotriva iritaţiilor pentru bebeluşi sau la produsele de faţă cu aloe vera sau muşeţel – plante indicate pentru arsuri, iritaţii ale pielii sau inflamaţii. Mai mult, ca să previi foliculita după epilare, poţi aplica loţiuni antiinflamatoare dermato-cosmetice.Recente

Horoscop jpg
femeie și bărbat în pat foto  Shutterstock jpg
Mel B jpg
Shogun serial jpg
vedetă cu câine foto  Shutterstock jpg
Martha Stewart foto  Shutterstock jpg
Blake Lively, Ryan Reynolds jpg
Japonia jpg
Kourtney Kardashian jpg
Harry Styles foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg