Fardul potrivit, în funcţie de culoarea ochilor

1 69678 original jpg jpeg

Nuanţa fardului de pleoape nu se alege doar în funcţie de accesorii şi îmbrăcăminte, ci şi în funcţie de culoarea ochilor. Ai remarcat, poate, că unele nuanţe „te prind”, altele nu. Make-up artiştii ştiu care este explicaţia: un rol important îl are culoarea ochilor şi nuanţa pielii.

„Atunci când o femeie vine la mine pentru un curs de automachiaj,mai întâi analizăm împreună forma feţei,tipul tenului şi identificăm eventualele asimetrii. Apoi,fiecărei persoane în parte i se recomandă un tip unic de machiaj”,explică make-up artistul Florina Mărcuţă (foto stânga),directorul şcolii de machiaj Cotimanis Show (www.scoalademachiaj.ro).

ebfdd37cf286e298695d07f649094153 jpg jpeg

Există,totuşi,câteva reguli generale:Pentru ochi verzi,movul este nuanţa ideală,la „pachet” cu toată gama de nuanţe roşii.Ochii albaştri sunt mai bine puşi în evidenţă cu nuanţe de maro şi culori complementare (portocaliu,piersică). Trebuie evitate nuanţele reci. O mare greşeală este să accentuezi ochii albaştri cu un fard albastru. Nu vei face decât să le dai o expresie spălăcită.În machiajul ochilor căprui poţi folosi orice culoare,cu o singură menţiune:evită maroul şi negrul pentru că dau profunzime ochiului şi vei căpătă o privire prea „aspră”!Dacă ai ochii negri,foloseşte nuanţe mai luminoase,calde,care „îndulcesc” privirea. Seara poţi alege culori mai puternice,precum ciocolatiu,albastru ultramarin,verde,însă e nevoie să le completezi cu nuanţe mai deschise,care se aplică în colţul interior şi pe arcadă,pentru a da luminozitate privirii.ExtrapontDacă ai unghiile albastre sau roz,trebuie să te îmbraci în funcţie de ele? Ei bine,nu! Unghiile nu se asortează cu îmbrăcămintea,ci cu machiajul şi cu accesoriile:geanta,cureaua,cerceii sau brăţările.



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg