Foloseşte unt de cacao pentru îngrijirea părului şi a pielii!

1 59063 original jpg jpeg

Obţinut prin presarea boabelor de cacao, pe care aztecii le considerau un dar al zeilor, untul de cacao abundă în grăsimi nesaturate, acizi graşi Omega-3 şi Omega- 6, vitaminele A, E şi K, polifenoli şi alte substanţe nutritive importante.

Are rol hidratant

Untul de cacao este o sursă esenţială de frumuseţe. Pe lângă faptul că hidratează pielea în profunzime,untul de cacao îi conferă supleţe,fermitate şi elasticitate,întârzie apariţia ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire şi combate vergeturile.

Menţine elasticitatea

Extrem de importantă este capacitatea lui de a stimula sinteza de colagen (necesară menţinerii elasticităţii pielii),întărind,dând viaţă şi tinereţe ţesutului. De asemenea,untul de cacao intensifică regenerarea pielii,îi creşte rezistenţa şi îi asigură o excelentă apărare împotriva radicalilor liberi.

Revitalizează podoaba capilară

Nu mai puţin important este lui asupra părului,pe care îl hidratează,îl regenerează,îl revitalizează şi-i oferă volum. De asemenea,acest remediu natural întăreşte firele de păr şi previne despicarea vârfurilor. Părul uscat poate fi tratat prin aplicarea untului de cacao pe toată lungimea firelor de păr,care se acoperă timp de două ore cu un prosop încălzit,după care poate fi spălat cu un şampon obişnuit.

Extra-sfat:Masarea pielii cu unt de cacao ajută şi la ameliorarea stresului şi la stimularea sistemului imunitar.