FOTO Ştii ce coafuri te fac să arăţi ca o „babă‟? Taie 20 de ani cu aceste stiluri de păr!

5 shutterstock 244264324 jpg jpeg

Poţi să te crezi extrem de elegantă, când de fapt să optezi pentru o coafură care te îmbătrâneşte cu câţiva ani. Iată ce coafuri să eviţi cu orice preţ!

Bucle, buclişoare

Dacă ai trecut de prima tinereţe, buclele strânse dau feţei un aer rigid, bătrânicios.

Optează în schimb pentru bucle lejere, flexibile, care „îmbrăţişează‟ chipul şi-ţi pun în valoare trăsăturile. Foloseşte ceară de păr, pentru a le face să dureze mai mult.

Păr lipicios

stanga
dreapta
5 gabriel silverio u3wmdykgsry unsplash jpg jpeg
7 ivana cajina dnl6zipht2s unsplash jpg jpeg
8 daniel tong vaznn9k5gqq unsplash jpg jpeg

Mai ţii minte cum mama ta se dădea cu o tonă de fixativ, înainte de a merge la un spectacol de teatru sau la o aniversare? Nu e cazul să repeţi greşeala asta. Excesul de fixativ dă coafurii un aer înţepenit, nenatural. Părul care nu e fluid în adierea vântului pare lipsit de viaţă.  

Soluţia e simplă: mai puţin fixativ, pe care-l pulverizezi la baza firelor, şi de trei ori de la distanţă mare de cap. Evită formulele rezistente.

Coc mare şi înalt

Cocurile voluminoase dau un aer sever, de matroană în etate. Reţine că rigiditatea e semn de vârstă înaintată, în timp ce flexibilitatea e atuul tinereţii. Dacă vrei musai coc, prinde-l la spate în melcişori mici sau într-un stil voit neglijent, fluid, lăsând câteva şuviţe sau bucle libere, răsucite cu măiestrie. Evită fixativul sau foloseşte ceară.

Păr cu cărare pe mijloc

Cărerea pe mijloc dă un aer sever şi accentuează trăsăturile descendente. Arăţi ca o profesoară rigidă sau ca o asistentă severă, mai ales dacă ai trecut de prima tinereţe. Dacă vrei cărare, aranjează-ţi părul în zigzag sau pe o parte, cu pornire de la jumătatea capului.

FOTO Shutterstock