Frank Sinatra a crezut mereu că Marilyn Monroe a fost omorâtă. Pe cine acuza

2 profimedia 0590048461 1 jpg jpeg

Pe 2 august 2021, se împlinesc 59 de ani de când Marilyn Monroe a fost găsită moartă în camera sa. Şi azi, la aproape şase decenii, cazul continuă să suscite interesul fanilor, deşi decesul a fost oficial înregistrat ca sinucidere cauzată de o supradoză de somnifere. Frank Sinatra, un prieten apropiat al divei, a crezut până în ultima clipă a vieţii sale că Marilyn a fost omorâtă, potrivit unei biografii recente.

4 august 1962, ora 22.00, este noaptea în care Marilyn Monroe a fost găsită dezbrăcată, întinsă pe patul său, ţinând telefonul în mână. Avea 36 de ani şi luase nu mai puţin de 50 de somnifere, după cum scria presa vremii. Imediat au apărut mai multe ipoteze: suicid, accident şi crimă.

Teoria sinuciderii este cea mai verosimilă, mai ales că nu era prima tentativă de acest gen, iar Marilyn încercase deja de patru ori să-şi ia viaţa. Totuşi, anchetatorii nu au găsit probe clare care să valideze această ipoteză.

stanga
dreapta
4 profimedia 0043083603 jpg jpeg
5 profimedia 0018862969 jpg jpeg
6 profimedia 0154303092 jpg jpeg
7 profimedia 0098268886 jpg jpeg

Varianta accidentului este explicată de administrarea medicamentelor. Se pare că medicii artistei, care nu discutaseră în prealabil, i-au administrat medicamente diferite ce a cauzat o supradoză.

Crima constituie o a treia ipoteză: cineva ar fi intrat în camera vedetei în noaptea aceea şi i-ar fi administrat forţat somniferele. Potrivit unor surse, în spatele incidentului s-ar fi aflat preşedintele John F. Kennedy. Marilyn cunoştea multe secrete politice şi reprezenta un adevărat pericol pentru preşedinte. Alte surse susţin că reprezentanţii Mafiei sunt responsabili pentru moartea lui Marilyn.

Acest lucru l-a crezut şi fostul prieten al actriţei, celebrul cântăreţ Frank Sinatra, potrivit unei cărţi recente de memorii „Sinatra and Me: In The Wee Small Hours“, scrisă de fostul manager şi prieten apropiat al lui Sinatra, Tony Oppedisano. „Frank a crezut că a fost ucisă şi nu a trecut niciodată peste asta”, a scris acesta în carte.

Oppedisano susţine că Monroe îi făcea adesea confidenţe lui Frank Sinatra.Deşi au existat numeroase zvonuri despre o relaţie amoroasă între cei doi, Oppedisano susţine că erau doar prieteni apropiaţi, iar Monroe îi spunea artistului toate secretele sale. Monroe a avut o legătură romantică cu JF Kennedy, preşedintele SUA şi, fratele acestuia, Robert, a curtat-o şi el, dar zvonurile despre o relaţie nu au fost dovedite niciodată. Potrivit cărţii, actriţa i-a spus lui Sinatra că „nu înţelege de ce fraţii Kennedy au întrerupt orice legătură cu ea, după ce a încetat să facă sex“.

Mai mult, prietenii artistei susţin că Marilyn îşi dorea ca preşedintele să se despartă de soţia sa şi visa la titlul de Prima Doamnă. A a iscat un adevărat scandal când i-a cântat preşedintelui Kennedy ,,La Mulţi Ani!“ în public, şi a şocat printr-o interpretare erotică, dezinhibată. Artista devenise un adevărat pericol pentru Casa Albă, iar în aceeaşi vară Kennedy s-a despărţit de ea.

Cu puţin timp înainte de moartea divei, aceasta a anunţat că va susţine o conferinţă de presă. În recenta carte de memorii, autotul scrie că Monroe urma să anunţe că se va recăsători cu fostul soţ, jucătorul de baseball Joe DiMaggio.

Cu toate acestea, mulţi credeau că va dezvălui adevărul despre relaţiile sale cu Kennedy, iar cartea susţine că Sinatra a fost convins că Monroe a fost omorâtă din cauza acestei presupuneri.

„Frank a crezut că, dacă acea conferinţa de presă nu ar fi fost anunţată, ea ar fi trăit mult mai mult”, scrie autorul.

Totodată, Oppedisano susţine că mai multe surse i-au spus Sinatra că „Monroe a a fost ucisă cu un supozitor Pentobarbital (un sedativ hipnotic puternic – n.r.)” şi că „Robert Kennedy sau mafia au fost implicaţi“. Frank Sinatra a murit în 1998, la 82 de ani, în urma unui infarct.

FOTO Profimedia