Gloria Estefan dezvăluie trauma unui abuz sexual: „Tata era în Vietnam, iar profesorul m-a ameninţat că o ucide pe mama dacă zic ceva!‟

1 shutterstock 6310114 jpg jpeg

Artista Gloria Estefan este cunoscută pentru talentul ei vocal incredibil şi abilităţile de actorie. A intrat pe scena muzicală în anii `80, cu hituri precum „Conga‟ şi „Rhythm is Gonna Get You‟. Drumul ei spre succes n-a fost uşor.

Estefan s-a născut în Havana, Cuba, iar familia ei a trebuit să fugă din ţară când ea era încă un copil, de teama liderului Fidel Castro care ajunsese la conducerea Cubei. Din păcate, adaptarea într-o altă ţară nu a fost singura provocare cu care s-a confruntat vedeta în copilărie. În cel mai recent episod din „Red Table Talk: The Estefans‟, cântăreaţa şi gazda emisiunii, Gloria Estefan, şi-a început cu o statistică povestea în care a declarat că este o supravieţuitoare a abuzului sexual asupra copiilor. „93% din copiii abuzaţi îşi cunosc agresorii sau au încredere în ei. Ştiu asta, pentru că eu am fost unul dintre ei‟, a declarat Estefan. „A spus: «Oh, eşti atât de bună la asta!. Lasă-mă să te învăţ orice!»‟  

Alături de Lili Estefan şi Emily Estefan, muziciana a povestit cum agresorul ei era o rudă îndepărtată în care mama ei „avea încredere‟ şi o persoană într-o poziţie de putere asupra ei, ca fetiţă de 9 ani: profesorul ei de muzică. „Mama mea mă dusese la şcoala lui de muzică şi el imediat a început să-i spună cât de talentată sunt şi cum am nevoie de o atenţie specială, iar ea s-a simţit norocoasă că se concentrează pe acest tip de atenţie faţă de mine", a povestit artista care a adăugat: „A spus: «Oh, eşti atât de bună la asta!. Lasă-mă să te învăţ orice!»‟.

Citeşte şi:

Aşa cum şi-a amintit Estefan, agresorul ei s-a apropia de ea folosindu-se de talentul ei vocal şi interpretativ, apoi a manipulat-o pentru a o aduce în situaţii în care era singură cu el.

De ce Gloria Estefan n-a spus imediat mamei ei ce i se întâmplă

Actriţa ştia chiar din perioada copilărie că abuzurile cu care se confrunta nu sunt ceva normal, dar nu a spus imediat nimănui, deoarece era îngrijorată pentru siguranţa familiei sale. Când Estefan i-a spus făptuitorului că era greşit ceea ce făcea, acesta a ameninţat-o că o ucide pe mama ei. „Ştiam că bărbatul este nebun şi de aceea am crezut că ar putea să-i facă rău mamei mele. Spunea: «Tatăl tău este în Vietnam, mama ta este singură şi o voi ucide dacă îi zic ceva»‟, îşi aminteşte Estefan.

Anxietatea provocată de abuz s-a manifestat în moduri extreme, inclusiv prin căderea masivă a părului ei. Abia atunci, Gloria a luat decizia de a-i spune totul mamei ei. Aceasta a chemat imediat poliţia. „I-au spus mamei să nu depună acuzaţii, pentru că voi trece printr-o traumă mai mare când voi depune mărturie. Este singurul lucru pentru care mă simt prost, ştiind că trebuie să fi existat şi alte victime‟, şi-a amintit ea.

După lansarea primului ei hit, agresorul a criticat-o în presă

În ciuda tuturor, agresorul lui Estefan pare să fi refuzat să dispară. Câţiva ani mai târziu, după ce hitul lui Estefan, „Conga‟, a ajuns în fruntea topurilor, la mijlocul anilor `80, agresorul ei ar fi scris o scrisoare către un ziar din sudul Floridei, în scopul criticării ei şi a piesei ei. „În acel moment, eram atât de furioasă, încât eram pe punctul de a spune tot. Apoi, m-am gândit că asta fac aceia ca el, manipulează şi vor să deţină controlul.  Am vrut să creez acest spaţiu în care să vorbim despre lucruri importante. Să sperăm că asta va aduce o schimbare în bine pentru toţi cei care se uită la noi şi trec prin ceva asemănător‟, a spus artista.

FOTO: Shutterstock



Recente

Men in Black  foto   Imdb jpg
Acesti nativi au noroc pe 4 octombrie datorita Lunii in Scorpion  Sursa foto shutterstock 2381801813 jpg
Jennifer Aniston  foto   Shutterstock, Instagram jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
frigider  foto   Shutterstock jpg
Helen Hunt  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie  sursa foto   Shutterstock jpg
miri  Shutterstock jpg
Pamela Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Kris Kristofferson  foto   Shutterstock jpg
FBFxm1l   Imgur png
Pamela Hicks  foto   India Hicks jpg
shutterstock 2455767973 jpg
WhatsApp Image 2024 09 20 at 10 29 02 jpeg
NAFD 1(1) jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, infertilitatea  sursa   Shutterstock jpg
Blanket Jackson  foto   Shutterstock jpg
Joan Rivers  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (1) jpg