Gwen Stefani şi copiii ei suferă de o tulburare pe care cântăreaţa a descoperit-o la maturitate

1 gwenok jpg jpeg

Artista care a devenit cunoscută în toată lumea cu celebra piesă „Don’t Speak“ a aflat la vârsta adultă că suferă de o afecţiune care a afectat-o serios când era mică, la şcoală, dar şi la maturitate, în luarea deciziilor. În caz că nu ştiai, de această tulburare neurologică suferă şi actriţa Jennifer Aniston, dar s-au confruntat cu ea şi savantul Albert Einstein, şi cuceritorul Napoleon.

Gwen a început să îşi pună nişte întrebări când Kingston, Zuma şi Apollo, cei trei băieţi ai săi au început să scrie şi să citească. Ca toţi copiii, şi ei au parcurs procesul de învăţare de la zero şi au evoluat în ritm propriu, însă în cazul lor lucrurile s-au mişcat cu adevărat lent. Observând acest lucru, Gwen a făcut legătura cu perioada când ea însăşi depunea eforturi să performeze la şcoală, mai apoi să înveţe versurile pieselor şi să strălucească pe scenă. Căutând răspunsuri pentru problema cu care se confruntau copiii, artista a descoperit că şi ea suferă de această tulburare neurologică, cunoscută sub numele de dislexie.

Ce este şi cum se manifestă

Dislexia poate lua mai multe forme, astfel că poate fi vorba despre tulburare de citire (adică cititul se face lent, cu greşeli şi cu dificultate în înţelegerea textului citit), poate fi vorba despre disgrafie sau tulburare de scriere (scriere urâtă, cu greşeli de ortografie) sau despre discalculie sau tulburare de calcul. Cu toate că întâmpină probleme la citit, scris şi vorbit, dislexicii au gândire vizuală şi imaginaţie extrem de bogate.

Cu prilejul unui podcast recent, Gwen a dezvăluit faptul că şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii fără să ştie că suferă de o dizabilitate comună, care i-a îngreunat procesul de învăţare; afecţiunea afectează, la nivel mondial, 1 din 10 persoane.

„Simt că multe dintre problemele pe care le-am avut sau chiar deciziile pe care le-am luat pentru mine au fost afectate de asta (nr. dislexie)“, a explicat Gwen.

Artista spune că afecţiunea i-a distrus familia

„În mod evident, este genetic“, a afirmat aceasta, subliniind că observă la copiii ei că se confruntă cu aceleaşi probleme de învăţare, pe care le-a avut ea în trecut.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Medical de Genetică, un copil cu un părinte afectat are un risc de până la 60% de a dezvolta dislexie. Vestea bună este că, dacă este detectată timpuriu, iar intervenţia este ţintită, copiii precum Kingston, Zuma şi Apollo pot avea succes la şcoală şi nu numai.

@shutterstock



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg