Hitul „Billie Jean“, pentru care Michael Jackson a inventat dansul Moonwalk, inspirat de o poveste reală terifiantă

profimedia 0035796896 jpeg

Michael Jackson a lansat nenumărate hituri de-a lungul zecilor de ani de carieră, solo sau alături de trupa Jackson Five. Melodii precum „Thriller“, „Smooth Criminal“, “„Bad“, „Dirty Diana“, „Remember the Time“, „Black or White“ au cucerit topurile, dar despre piesa „Billie Jean“ se poate spune că a scris istorie. Şi nu doar prin prisma locurilor din topuri, a premiilor câştigate şi a vânzărilor uriaşe, ci şi pentru este inspirată de o poveste reală.

Lansată pe 2 ianuarie 1983, melodia „Billie Jean“, de pe albumul „Thriller“, a ajuns pe locul 1 în topul Billboard Hot Black Singles în doar trei săptămâni. A câştigat şase discuri de platină, s-a vândut în 10 milioane de exemplare în întreaga lume şi a ajuns Number 1 în topurile din Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Belgia etc. A fost cel mai bine vândut single din cariera lui Michael Jackson.

Celebrul pas de dans Moonwalk, al Regelui muzicii pop, a fost creat pentru această melodie şi a devenit o „marcă“ a coregrafiilor sale, fiind inclus mereu în show-urile artistului.

Însă melodia are ca sursă de inspiraţie o poveste reală, despre o admiratoare fanatică şi copilul acesteia.

Michael Jackson a avut trei copii recunoscuţi: Paris, Prince şi Blanket (foto 4 Galerie), dar, de-a lungul timpului, numeroase femei au susţinut că au un copil împrrună cu superstarul. La momentul lansării piesei „Billie Jean“, în 1983, artistul american avea doar 24 de ani, dar o experienţă bogată, ţinând cont de faptul că se afla pe scenă din copilărie.

Până atunci întâlnise o mulţime de admiratoare foarte insistente, care îl urmăreau peste tot, veneau în culise sau la hotel. Unele dintre acestea au susţinut că au avut aventuri cu Michael Jackson, în urma cărora ar fi apărut copii.

O propunere de... sinucidere

Într-un interviu la MTV, în 1996, cântăreţul a declarat: "Există o fată pe nume Billie Jean, dar nu despre ea e vorba în cântec. Billie Jean e un personaj anonim, care reprezintă multe fete. Le reprezintă pe acele admiratoare (groupies – n.r.), care stau în culise, care au aventuri cu orice artist sau trupă care ajunge în oraşul lor. Şi mie, şi fraţilor mei ni s-a întâmplat, când eram în trupa Jackson Five“.

Însă a existat, într-adevăr, o femeie, care l-a terorizat pe Michael Jackson, notează jurnalistul şi scriitorul american J. Randy Taraborrelli’s, autorul biografiei lui Michael, „The Magic and the Madness“.

Femeia respectivă, o adevărată fanatică, susţinea că artistul este tatăl unuia dintre gemenii ei şi îi scria nenumărate scrisori de dragoste. Această poveste a continuat o perioadă mare de timp, iar lucrurile au degenerat. La un moment dat, femeia i-a trimis o fotografie a sa şi o armă, propunâdu-i artistului să se sinucidă împreună cu ea, în acelaşi timp, după ce ea avea să-l omoare pe presupusul lor bebeluş.

FOTO Profimedia

Evident, Michael Jackson nu i-a răspuns niciodată acelei femei dar ajunsese să aibă coşmaruri din cauza ei, notează autorul cărţii. Cu toate acestea, se pare că a păstrat fotografia femeii, care ar fi inspirat hitul „Billie Jean“.  Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg