Hrăneşte-ţi tenul cu ciocolată

1 67411 original jpg jpeg

Ciocolata nu este doar un desert extraordinar de bun, ci conţine şi secretul unui ten perfect. Ea este plină de antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi ce-ţi afectează pielea! Iată cum o poţi utiliza!

Prepară-ţi o dată pe săptămână o mască cu ciocolată,iar pielea va căpăta o strălucire aparte,în timp ce tenul va fi revigorat.

Mască pentru tenul uscat

După ce ieş de la duşi ai senzaţia că faţa te strânge? Atunci amestecă o lingură de pudră de cacao simplă cu 2 linguri smântână grasă. Aplică masca pe faţă,evitând zoma ochilor,şi las-o să acţioneze 15 minute. Îndepărtează masca cu un prosop moale,clăteşte tenul cu apă rece şi tamponează uşor pielea cu un prosop curat.

Citeşte şi:

Mască facială din dovleac

Masca cu miere îţi redă frumuseţea

Mască pentru tenul iritat

Din cauza expunerii repetate la soare sau din cauza unor alergeni te poţi alege cu iritaţii ale tenului. Însă cu această masca îţi vei calma pielea,iar roşeaţa şi senzaţia de mâncărime vor dispărea. Amestecă o lingură de pudră de cacao cu o lingură de iaurt şi una de miere. Omogenizează bine toate ingredientele şi aplică masca pe tenul curat. Relaxează-te 20 de minute,cât timp ingredientele vor acţiona în profunzime. Îndepărteaz-o cu apă rece şi aplică o cremă hidratantă.

Mască exfoliantă pentru tenul acneic

Dacă ai tenul gras,atunci este aproape imposibil să nu ai faţa lucioasă,iar acneea să nu-ţi dea bătăi de cap. În pori se adună excesul de sebum,precum şi praf,ceea ce duce la înfundarea lor şi la declanşarea acneei. Pentru a preveni toate aceste probleme este necesar să-ţi cureţi tenul în profunzime. Amestecă aşadar o lingură de cacao pudră cu 1 lingură de miere,1 linguri de iaurt şi o jumătate de linguriţă de fulgi de ovăz. Aplică masca pe faţă prin mişcări circulare şi las-o să acţioneze 20 de minute. Îndepărteaz-o cu apă rece şi la sfârşit vei observa ce ten fin vei avea.