Iată cum să aplici rujul perfect pe buze!

1 69380 original jpg jpeg

Atunci când cumperi un ruj trebuie să alegi cea mai apropiată nuanţă care să-ţi se potrivească tenului. Poate că nu ţinem cont atunci de acest aspect, dar este foarte important. Trebuie să urmărim câţiva paşi simpli pentru a alege nuanţa perfectă.

Iată care sunt paşii pe care trebuie să-i avem în vedere:1. Aplică un balsam de buze

Tratează buzele la fel cum o faci cu pielea feţei. Acestea se pot exfolia dacă nu sunt hidratate,lucru pe care îl poţi face cu ajutorul unui balsam. În fiecare zi trebuie să repeţi acest mic tratament.

2. Păstrează un machiaj minim

Există întotdeauna o condiţie de siguranţă pentru a evidenţia un singur aspect al feţei. Fie alegi un machiaj al feţei mai natural şi optezi pentru buzele mai îngroşate cu ruj,fie invers,pentru un echilibru perfect.

3. Evită cât poţi de mult luciul

Specialişti în make-up spun că cea mai bună alegere este rujul cu un finisaj cremos. „Reflecţia luminii trebuie să vină de la umiditate în formulă,iar pigmenţii nu trebuie să fie metalici”,spune make-up artistul Troy.

4. Alege nuanţa de ruj care ţi se potriveşte

Găsirea nuanţei potrivite este importantă. Diferite culori pe diferite tipuri de tenuri,necesită o testare pentru a o alege pe cea potrivită tipului de ten pe care îl ai. Sfatul este să alegi nuanţa care completează tonul pielii. Nuanţe mai deschise de roşu şi vişiniu arată fabulos pe tonurile de piele calde,în timp ce rozul şi roşul este o adevărată operă de strălucire pentru pielea cu tonuri mai reci.

5. Foloseşte un primer

Înainte de a aplica rujul nu uita de primer pentru că va da rujului un contrast mai bun de culoare şi-l va ajuta să reziste mai mult timp,chiar şi o zi întreagă. În schimb poţi opta şi pentru un balsam înainte sau după ce aplici sau ai aplicat rujul.

6. Alege un creion de buze

Se spune că creionarea buzelor poate fi cel mai bun prieten sau cel mai rău duşman. Oricare dintre aceste cazuri are un rol semnificativ în realizarea machiajului buzelor,care trebuie să fie unul perfect. Alege o nuanţă care să fie apropiată de culoarea buzelor,şi aplică uşor înainte de a folosirea rujului. Acest lucru va da forma dorită buzelor,fie făcându-le mai pline sau mai subţiri. Optarea pentru o nuanţă mai închisă a creionului decât cea a rujului nu este recomandată.

  7. Începe din mijloc  

Mereu. Începerea aplicări rujului se face de la centrul buzelor şi apoi răspândit în afară,cu ajutorul periei de buze. Experţii folosesc întotdeauna peria de buze,atunci când aplică rujul,pentru că lasă mai puţin loc pentru greşeli în comparaţie cu aplicarea lui direct din tub.

  8. Atenuează marginile

Buzele trebuie să aibă un aspect natural,aşa că şterge marginile ca să nu aibă un aspect urât.

  9. Şterge primul strat de ruj    

După ce ai terminat aplicarea rujului,şterge cu un şerveţel,apoi aplică un alt strat. Ştergând,îndepărtezi excesul de uleiuri şi emolienţi din primul strat de ruj lăsând pigmenţii în mare măsură intacţi. „Absorbţia va crea o bază,iar al doilea strat de ruj va adăuga strălucire şi acoperire”,spune Troy.  Aplicarea celui de-al doilea strat va creşte concentraţia de pigment în raport cu ingredientele cremoase,care sunt duşmanii longetivităţii rujului.

  10. Şterge-te de ruj înainte de a te culca    

De fiecare dată înainte să te culci,nu uita de demachiere. Iar după ce ai îndepărtat rujul,nu uita de exfoliere.



Recente

Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg