Înainte de-a deveni actor, Richard Burton a fost rugbist, soprană şi navigator

4 profimedia 0221789414 jpg jpeg

Este unul dintre giganţii marelui ecran, care a pornit în viaţă dintr-un mediu lipsit de potenţial şi a reuşit să cucerească teatrul britanic înainte de-a deveni un nume faumos la Hollywood. Odată stabilit în Cetatea Filmului, actorul a pendulat între interpretări remarcabile în filme şi apariţii răsunătoare în tabloidele vremii, împreună cu marea lui iubire Elizabeth Taylor.

Din păcate, succesul său profesional a fost dublat de o viaţă personală dominată de propriii demoni, care, într-un final, i-au şi grăbit sfârşitul. A plecat dintre noi mult prea devreme, la numai 58 de ani, din cauza alcoolismului, însă a trăit intens viaţa. Încă de la începutul ei...

Mama lui Richard, Edith, a murit la numai o săptămână după ce-l adusese pe lume pe cel de-al 13-lea copil al familiei, pe fratele lui Burton, Graham. Decesul ei a apărut în urma unei infecţii postpartum. La acea vreme, Richard avea numai 2 ani.

Tatăl actorului nu şi-a dorit responsabilitatea creşterii atâtor copii, motiv pentru care sora mai mare a lui Richard, Cecilia, l-a luat pe acesta acasă la ea şi l-a crescut împreună cu cei doi copii ai ei. Richard a crescut într-o casă din suburbia Taibach, în Port Talbot.

Evident, între cei doi fraţi s-a născut o prietenie minunată, care a durat întreaga lui viaţă. Mai mult, actorul a devenit apropiat şi de fratele lui mai mare, Ifor, care juca rugby şi care îl lua pe teren pe fratele lui mai mic. Richard a devenit destul de bun la acest sport, jucându-l cu pasiune şi pricepere.

Clubul sportiv Bleddyn Williams era de părere că Richard putea deveni un rugbist profesionist, având talentul necesar pentru aşa ceva. Însă tânărul şi-a îndreptat interesul spre altceva. Un alt talent de-al lui a fost cel vocal. Încă din şcoală, Burton devenise renumit pentru vocea sa, atât ca vorbitor, cât şi ca solist.

De fapt, vocea l-a scos din anonimat pe Richard Burton. A primit chiar şi un premiu pentru calităţile lui de soprană, după ce urcase pe scena Eisteddfod, la un festival galez de muzică şi arte. Richard şi-a dorit să repete asemenea realizare şi a căutat ajutorul unui profesor care avea să devină o persoană importantă din viaţa lui – Philip Burton, după care şi-a şi schimbat numele la 18 ani şi care i-a facilitatea intrarea în lumea actoriei.

După ce a terminat şcoala şi şi-a încheiat instruirea la Air Training Corps, Richard a intrat la Exeter Collage, Oxford, cu o bursă de şase luni câştigată în calitate de cadet. După jumătate de an, a fost trimis să se pregătească să devină pilot, însă n-a trecut testele din cauza problemlor oculare pe care le avea. În schimb, Richard a devenit navigator, meserie pe care a practicat-o timp de trei ani, în paralel cu actoria.

Foto - ProfimediaRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg