Ingredientul esenţial pentru măştile faciale

1 76611 original jpg jpeg

Migdalele sunt sursă bogată de substanţe nutritive care, prin includerea în alimentaţie, previn diferite boli. Dar migdalele pot fi folosite şi în rutina de îngrijire a pielii, în special în prepararea măştilor faciale.

Iată câteva reţete de măşti faciale pe bază de migdale:

Mască facială cu migdale şi miere

Mierea este un îndulcitor natural bogat în vitamine şi minerale, are proprietăţi antibacteriene şi este foarte eficientă în tratarea acneei. Din acest motiv, mierea este ingredinetul nelipsit din produsele de îngrijite destinate tenului gras.

Ai nevoie de:

-    1 lingură ulei de migdale

-    1 lingură suc de lămâie

-    2 linguri lapte praf

-    2 linguri miere

Mod de preparare şi aplicare:

Într-un vas de plastic, pune toate ingredientele şi amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe pielea curată, las-o să acţioneze 25 de minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Pentru cele mai bune rezultate, repetă tratamentul de 2-3 ori pe zi.

Mască facială cu migdale şi lapte

Un alt mod prin care poţi include migdalele în rutina de îngrijire este să le amesteci cu lapte. Calciul din lapte stimulează producţia de melanină şi de elastină. În plus, această mască este recomandată persoanelor care au tenul uscat şi sensibil.

Ai nevoie de:

-    4 migdale

-    1 lingură de lapte

Mod de preparare şi aplicare:

Cu o seară înainte, pune migdalele într-un vas cu apă şi lasă-le la înmuiat peste noapte. A doua zi, pisează migdalele până obţii o pudră. Pune-o într-un vas şi amestec-o cu laptele până capătă o textură cremoasă. Aplic-o pe faţă şi pe gât. Apoi, las-o să acţioneze în timpul nopţii. Spală-te pe faţă a doua zi, cu apă călduţă. Repetă tratamentul în fiecare zi timp de 2 săptămâni. După care, aplică masca de două ori pe săptămână.

Mască facială cu lămâie şi migdale

Este important să aplici această mască doar seara. Expunerea la lumina soarelui poate duce la uscarea pielii şi la apariţia punctelor negre. În plus, foloseşte creme cu protecţie solară de fiecare dată când ieşi din casă.

Ai nevoie de:

-    1 lingură suc de lămâie

-    10 picături de ulei de migdale

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol sucul de lămâie şi uleiul de migdale. Aplică amestecul obţinut pe faţa curată ( evită zona din jurul ochilor), lasă-l să acţioneze în timpul nopţii. Clăteşte a doua zi dimineaţa cu apă călduţă.Recente

The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell jpg
nick cannon Instagram jpg
Taylor Swift jpg
Tom Jones jpg
Dakotta Fanning, Tom Cruise foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Lisa Kudrow jpeg
Becoming Karl Lagefeld  Karl Lagerfeld Pierre Berge jpg
92 Nostalgia 2023 Day4 Vali 09586 jpg
DIMITRIVEGAS 1x1 png