Isaac Newton nu s-a însurat niciodată şi a murit virgin la 84 de ani. Care a fost motivul?

1 isaac newton jpg jpeg

Sir Isaac Newton este considerat una dintre cele mai strălucite minţi ale omenirii. „Tatăl fizicii moderne‟ a studiat alchimia, optica, gravitaţia şi alte numeroase aspecte ale ştiinţei şi ale matematicii pe întreaga durată a vieţii sale în care n-a reuşit să-şi facă prea mulţi prieteni. De ce a rămas un însingurat toată viaţa sa?

Potrivit calendarului iulian folosit în Anglia la acea vreme, Newton s-a născut prematur în ziua de Crăciun a anului 1642, la numai câteva luni de la moartea tatălui său analfabet. Când avea trei ani, mama lui s-a măritat cu un om cu bani, Barnabas Smith pe numele lui, care nu şi l-a dorit pe Isaac ca fiu vitreg, motiv pentru care copilul a fost părăsit de mamă şi lăsat complet în grija bunicilor săi. Abandonul simţit atunci de băieţel a marcat întreaga existenţă a viitorului om de ştiinţă, care şi-a găsit consolarea în studii şi o singurătate cruntă.

Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca fiul unui ţăran analfabet din comitatul  Lincolnshire (Anglia) să ajungă unul dintre cei mai mari savanţi din istorie. Studiile şi cercetarea i-au ocupat tot timpul, de aceea Iaac Newton nu a avut o relaţie sau familie şi a murit virgin.

A sacrificat orice pentru ştiinţă şi a făcut chiar lucruri nebuneşti. De exemplu, o dată şi-a înfipt un ac în globul ocular, pentru a testa o teorie despre proprietăţile luminii.

De fapt, singurătatea pe care a căutat-o întreaga sa viaţă şi neîncrederea în oameni, pe care a dezvoltat-o de mic, l-au determinat pe Isaac să nu caute niciodată compania femeilor. Şi nici pe cea a bărbaţilor. Astfel, a ales împăcat celibatul, pentru a nu risca să mai fie vreodată părăsit şi rănit de cineva drag.

Newton a crescut devenind devotat studiului, dar şi un om răzbunător. Dezvoltase o minte sclipitoare, însă, în acelaşi timp, era tot mai antisocial şi mai indiferent în a-şi crea noi prietenii sau a se apropia de cineva. La maturitate, s-a dovedit a fi extrem de puritan. Când unul dintre puţinii lui apropiaţi i-a spus o poveste despre „o călugăriţă depravată‟, Isaac s-a văzut nevoit să înceteze orice contact cu amicul său.

Mai mult, n-a încercat sau n-a reuşit niciodată să aibă o relaţie romantică cu vreo femeie, păstrându-şi celibatul până-n ultima zi din viaţa lui, când, la 84 de ani, a murit virgin. Evident că nu există dovezi care să susţină aceste concluzii, însă nici contrariul nu poate fi susţinut „ştiinţific‟.

Nu numai timiditatea sa l-a deteminat să rămână singur întreaga viaţă, ci şi temperamentul său dificil care l-a pus adesea în încurcătură atunci când intra în contact cu cineva. Isaac suferea din cauza drepresiei şi se pare că avea şi tulburare bipolară, ceea ce nu l-ar fi făcut deloc un partener agreabil pentru nimeni.

Mai mult, era iute la mânie şi nu suporta compania semenilor săi. Însă, mai mult de-atât, se pare că, de tânăr, jurase să rămână burlac întreaga sa viaţă, lucru care i-a ieşit din plin, conform tuturor informaţiilor pe care le avem despre viaţa privată a unuia dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai tuturor timpurilor.

Foto - ShutterstockRecente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg