Îţi doreşti un păr lung şi strălucitor? Iată care sunt obiceiurile care te pot împiedica să îl obţii!

1 par jpg jpeg

Orice femeie îşi doreşte să îşi etaleze părul frumos şi strălucitor. Dacă şi tu visezi la acest lucru, iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le eviţi!

Părul sănătos şi strălucitor întotdeauna a fost la modă. Atât la televizor, cât şi pe reţelele de socializare, modelele şi influencerii promovează diverse trucuri pentru un păr frumos, la fel „ca la salon”. Specialiştii spun că, înainte de a încerca noi produse de îngrijire, este obligatoriu să fii atentă la anumite obiceiuri, care îi pot dăuna părului tău. 

Te speli zilnic pe cap

„Părul arată cel mai bine atunci când uleiurile naturale de pe scalp ajung la vârfuri”, spune Sally Hurshberger, director Sheer Blonde. De aceea, majoritatea experţilor recomandă şamponarea o dată la două sau chiar trei zile. Dacă simţi nevoia de o reîmprospătare, pur şi simplu, pulverizează apă pe rădăcini sau aplică şampon uscat şi usucă-l cu un uscător.

Citeşte şi: Ţi-a albit părul prea devreme? Lipsa acestor vitamine şi minerale se numără printre cauze!

Citeşte şi: Reguli de care să ţii cont atunci când foloseşti uscătorul, pentru un păr ca la salon

Eviţi utilizarea balsamului

Utilizarea unui balsam este esenţială în rutina de îngrijire. Balsamul înmoaie părul, ajută la restabilirea producţiei de ulei, care poate fi îndepărtat, în urma şamponării. Pentru un păr strălucitor, plin de volum, majoritatea specialiştilor recomandă folosirea balsamului, din ingrediente naturale, imediat după şamponare, însă există şi voci care spun că este indicat să aplici balsamul, înainte de şamponare.

Nu bei suficientă apă

Există nenumărate motive pentru care trebuie să fim atenţi la aportul zilnic de apă, dar ştiai că apa este benefică chiar şi pentru sănătatea şi strălucirea părului? De pildă, s-a dovedit că apa este un ingrediente cheie care contribuie la creşterea părului şi la strălucirea sa. Prin urmare, dacă îţi doreşti să ai un păr lung şi frumos, consumă cel puţin 2 litri de apă, pe zi!

Dormi cu părul ud

Este foarte probabil ca în serile în care te simţi foarte obosită, să ţi se întâmple să adormi cu părul ud. Însă, acest obicei este unul dăunător, atât pentru sănătatea ta, cât şi pentru calitatea părului tău. Asta pentru că, părul atunci când este ud, nu este la fel de puternic, şi devine predispus la deteriorare. De asemenea, umezeala de la nivelul capului poate fi un factor care contribuie la producţia de mătreaţă.

Nu consumi suficiente proteine

Proteina este un element-cheie pentru dieta sănătoasă. Pe lângă faptul că susţine creşterea masei musculare şi menţine greutatea corporală, proteina este de ajutor şi în cazul în care îţi doreşti să ai un păr lung, puternic şi strălucitor. Alimentele care conţin proteine, precum: oul, carnea roşie sau carnea albă, îl vor face mai puternic şi mai sănătos.

Foloseşti des placa de păr sau ondulatorul

Echipamentele de coafat, pe bază de căldură, cum ar fi: placa de păr sau ondulatorul, sunt extrem de tentante, mai ales că multe femei îşi doresc să îşi schimbe coafura, destul de des. Aceste echipamente pot degrada firul de păr, iar specialiştii recomandă folosirea lor, doar la ocazii deosebite.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg