Îţi doreşti un păr lung şi strălucitor? Iată care sunt obiceiurile care te pot împiedica să îl obţii!

1 par jpg jpeg

Orice femeie îşi doreşte să îşi etaleze părul frumos şi strălucitor. Dacă şi tu visezi la acest lucru, iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le eviţi!

Părul sănătos şi strălucitor întotdeauna a fost la modă. Atât la televizor, cât şi pe reţelele de socializare, modelele şi influencerii promovează diverse trucuri pentru un păr frumos, la fel „ca la salon”. Specialiştii spun că, înainte de a încerca noi produse de îngrijire, este obligatoriu să fii atentă la anumite obiceiuri, care îi pot dăuna părului tău. 

Te speli zilnic pe cap

„Părul arată cel mai bine atunci când uleiurile naturale de pe scalp ajung la vârfuri”, spune Sally Hurshberger, director Sheer Blonde. De aceea, majoritatea experţilor recomandă şamponarea o dată la două sau chiar trei zile. Dacă simţi nevoia de o reîmprospătare, pur şi simplu, pulverizează apă pe rădăcini sau aplică şampon uscat şi usucă-l cu un uscător.

Citeşte şi: Ţi-a albit părul prea devreme? Lipsa acestor vitamine şi minerale se numără printre cauze!

Citeşte şi: Reguli de care să ţii cont atunci când foloseşti uscătorul, pentru un păr ca la salon

Eviţi utilizarea balsamului

Utilizarea unui balsam este esenţială în rutina de îngrijire. Balsamul înmoaie părul, ajută la restabilirea producţiei de ulei, care poate fi îndepărtat, în urma şamponării. Pentru un păr strălucitor, plin de volum, majoritatea specialiştilor recomandă folosirea balsamului, din ingrediente naturale, imediat după şamponare, însă există şi voci care spun că este indicat să aplici balsamul, înainte de şamponare.

Nu bei suficientă apă

Există nenumărate motive pentru care trebuie să fim atenţi la aportul zilnic de apă, dar ştiai că apa este benefică chiar şi pentru sănătatea şi strălucirea părului? De pildă, s-a dovedit că apa este un ingrediente cheie care contribuie la creşterea părului şi la strălucirea sa. Prin urmare, dacă îţi doreşti să ai un păr lung şi frumos, consumă cel puţin 2 litri de apă, pe zi!

Dormi cu părul ud

Este foarte probabil ca în serile în care te simţi foarte obosită, să ţi se întâmple să adormi cu părul ud. Însă, acest obicei este unul dăunător, atât pentru sănătatea ta, cât şi pentru calitatea părului tău. Asta pentru că, părul atunci când este ud, nu este la fel de puternic, şi devine predispus la deteriorare. De asemenea, umezeala de la nivelul capului poate fi un factor care contribuie la producţia de mătreaţă.

Nu consumi suficiente proteine

Proteina este un element-cheie pentru dieta sănătoasă. Pe lângă faptul că susţine creşterea masei musculare şi menţine greutatea corporală, proteina este de ajutor şi în cazul în care îţi doreşti să ai un păr lung, puternic şi strălucitor. Alimentele care conţin proteine, precum: oul, carnea roşie sau carnea albă, îl vor face mai puternic şi mai sănătos.

Foloseşti des placa de păr sau ondulatorul

Echipamentele de coafat, pe bază de căldură, cum ar fi: placa de păr sau ondulatorul, sunt extrem de tentante, mai ales că multe femei îşi doresc să îşi schimbe coafura, destul de des. Aceste echipamente pot degrada firul de păr, iar specialiştii recomandă folosirea lor, doar la ocazii deosebite.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg
Ryan Gosling și Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
Vedete jpg
Familia Regala jpg
Beyonce Instagram jpg
Selena Gomez foto  Shutterstock jpg
Michelle Pfeiffer foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift (1) jpg
Katy Perry jpg
Jennifer Lopez jpg