Iubire fără graniţe

1 48192 original jpg jpeg

Miruna (31 de ani) şi Iannis Karastoiannis (33 de ani) s-au cunoscut în anul 2008, în peninsula Halkidiki, din Grecia. Tărâmul binecuvântat şi plin de romantism i s-a strecurat Mirunei uşor, dar sigur, în suflet şi ea s-a îndrăgostit iremediabil de un grec.

Miruna (31 de ani) şi Iannis Karastoiannis (33 de ani) s-au cunoscut în anul 2008,în peninsula Halkidiki,din Grecia. Tărâmul binecuvântat şi plin de romantism i s-a strecurat Mirunei uşor,dar sigur, în suflet şi ea s-a îndrăgostit iremediabil de un grec. Pe deasupra, şi bucătar talentat de meserie. Cum să rezişti unei astfel de tentaţii?

„Mi-a plăcut de Iannis de cum l-am văzut. N-a contat că el e de altă naţionalitate, dar a trebuit să văd cum merg lucrurile. Am avut mare noroc că vorbeam limba greacă şi că ne puteam înţelege”, povesteşte ea.

Nuntă pe o insulă de vis

Timp de doi ani,cei doi îndrăgostiţi au reuşit să se cunoască din ce în ce mai bine. Apoi au decis să-şi oficializeze relaţia şi să facă nunta. Însă nu a fost o ceremonie ca oricare alta,ci într-o insulă grecească,unde peisajele sunt de o frumuseţe uluitoare.

,spune Miruna.

"Am învăţat să ne susţinem reciproc"

Dar povestea lor de dragoste este abia la început... Miruna şi Iannis s-au mutat în România şi şi-au luat viaţa de la capăt. Lui nu-i vine uşor să se acomodeze cu obiceiurile de aici, mai ales că meseria de bucătar nu este la fel de apreciată ca în străinătate.

După cum zice Miruna, a fost plăcut impresionat de căldura cu care l-au primit cei din noua familie. „Care este secretul nostru? Am învăţat să ne susţinem unul pe celălalt şi să ne completăm în tot ceea ce facem.”

Irina s-a făcut româncă pentru Beni

Privită la rece ,povestea Irinei Ivan (26 de ani) se deosebeşte de cea a Mirunei doar prin faptul că ea a decis să-şi înceapă o nouă viaţă alături de Beniamin (28 de ani) în România. Ucraineancă de origine, Irina a venit la studii în România şi aici l-a întâlnit pe cel care avea să-i devină soţ.

Început de drum în România

A urmat o nuntă ca-n poveşti şi cei doi şi-au continuat liniştiţi viaţa. Irina s-a acomodat destul de uşor ,întrucât cunoştea deja limba şi obiceiurile de aici. După cum povesteşte ea, nu regretă că trăieşte departe de locurile natale.

„Mi-am găsit serviciu în România şi am învăţat să mă integrez uşor. Nu regret decizia luată ,ba dimpotrivă, să ascult vocea inimii a fost cel mai bun lucru pe care-l puteam face”, povesteşte ea. După cum spune Irina, secretul înţelegerii cu soţul ei este că se iubesc şi că ar face orice unul pentru celălalt. Poate de aceea, Irina este mereu zâmbitoare, fericită şi generoasă.

Dorul de familie se alină cu...

...fotografii. Când îi este dor de părinţi, Irina îşi ia albumul de poze în braţe şi parcă aşa e mai dulce depărtarea de cei dragi. Se aud des la telefon, dar după cum spune ea, nu e la fel ca atunci când îi ai alături. Socrii au ajutat-o să nu se simtă străină în familia lor. De asemenea, şi-a făcut prieteni care îi sunt mereu aproape.

Şi totuşi,se poate...

După ce-ai citit cele două poveşti, ar trebui să-ţi păstrezi credinţa în magia dragostei. Poate că sună prea siropos, dar până la urmă asta ne face să depăşim prejudecăţile legate de diferenţele de cultură,religie sau de educaţie. Miruna şi Irina au reuşit acest lucru.