La o cafea cu... Alexandru Papadopol/ Despre prima impresie la a doua vedere

6 54141 original jpg jpeg

O vorbă care circulă printre afaceriştii României spune: „Nu este important ce mesaj se transmite, ci persoana care transmite mesajul“.

Cu alte cuvinte,important este de fapt cine eşti. Importantă este credibilitatea şi nu modul în care te prezinţi prima oară,a doua oară,a zecea oară.

Am cunoscut oameni extraordinar de deştepţi,pe care nu dădeai doi bani la prima impresie,dar care erau fără dubii nişte personalităţi. Am întâlnit de asemenea băieţi cu foarte mulţi bani care încercau să facă o impresie bună printr-o falsă politeţe sau feţe spilcuite,dar cu un discurs gol. Fără a ridicaîn slăvi neglijenţa,cred că a trecut moda „primei impresii“. Nu poţi să judeci un om după cum e îmbrăcat,dacă e bărbierit sau nebărbierit,cu ce maşină vine sau ce marcă de blugi poartă. Omul trebuie judecat doar prin ceea ce ştie şi prin ceea ce a realizat în viaţa lui. Am cunoscut un mare actor care nu era un împătimit al modei,şi cu toate acestea publicul îl adora. Presupun că la el nu se mai punea deloc problema primei impresii. El era cine era,avea încredere în el însuşi şi „prima impresie“ pe care o aveai despre el era tocmai aceea că nu voia deloc să impresioneze.Cred că ar fi bine să evaluăm oamenii pentru ceea ce fac,nu pentru cum se prezintă. A te purta într-un anume fel prima oară pentru a crea o impresie bună este o prejudecată,şi vremea clişeelor a trecut de mult. Timpurile în care trăim nu mai sunt deloc formale,şi asta e bine.O imagine falsă poate fi uşor depistată şi e foarte greu de întreţinut. Cred că epoca în care copiii noştri vor trăi va elimina de tot mitul „primei impresii“,chiar şi de la interviurile de angajare. Cred că un om trebuie să fie curat,decent în comportament,respectuos şi mai ales să încerce să-i aprecieze pe ceilalţi. E posibil ca oamenii să-şi dea seama când cineva încearcă să creeze o primă impresie bună doar de dragul unei imagini convenabile în societate.

Alexandru Papadopol s-a făcut remarcat în producţiile postului Acasă TV,„Numai iubirea” şi „Regina”.