La o cafea cu... Analia Selis/ Ce le-ai recomanda argentinienilor să viziteze în România?

1 54951 original jpg jpeg

România este o ţară frumoasă, cu oameni minunaţi, de la care ai ce învăţa. Când am ajuns în România pentru prima dată, acum 11 ani, într-o vacanţă de vară, Bucureştiul era o capitală în care încă se mai vedeau urmele comunismului.

Îmi aduc aminte şi acum de străzile nepavate,de blocuri şi de alte spaţii în care se mai respira acel aer al unei ţări lipsite multă vreme de libertate.Am fost atunci şi la Cluj,şi în timpul călătoriei prin munţi am întâlnit acea Românie pe care cunoşteam din muzica pe care o ascultam în Statele Unite (Gheorghe Zamfir,Grigore Leşe,Sofia Vicoveanca). Am văzut o mulţime de tradiţii – de la îmbrăcăminte,la muzică,mâncare,culori,terminând cu frumuseţea oamenilor de la ţară.După zece ani,Capitala s-a schimbat simţitor în bine. Te plimbi pe străzile pietruite şi găseşti o mulţime de cafenele şi locuri plăcute unde să stai. Şi să nu uităm de parcuri! Sunt atâtea zone pitoreşti,precum parcurile Grădina Icoanei,Herăstrău,Cişmigiu,Primăverii...România este o ţară superbă. În această vară am fost în Transilvania,Bucovina şi Maramureş. Nu cunoşteam Bucovina şi este,până acum,regiunea cea mai frumoasă în care am fost. M-au impresionat nunţile,deoarece sunt diferite faţă de restul ţării. Ca şi în Transilvania sau în Maramureş,în Bucovina am găsit oameni frumoşi,mâncare delicioasă şi atmosfera aceea în care respiri tradiţii. Eu mă simtbine în România,ceea ce m-a determinat să devin cetăţean român!

Prima „întâlnire“ a cântăreţei cu România a fost în 2004,când a urcat pe scena Festivalului „Cerbul de Aur“,în calitate de reprezentantă a Argentinei.