La o cafea cu... Irina Condureanu: „Distracţia adevărată include prietenii buni“

1 54824 original jpg jpeg

Distracţia, râsul din toată inima, uşurarea, toate au nevoie de prieteni adevăraţi. Într-o zi, am citit un banc care mi-a plăcut. Am zâmbit şi mi-am zis: „Ce tare!“. L-am spus câtorva persoane şi i-am privit râzând.

Seara târziu,m-am întâlnit cu o foarte bună prietenă de-a mea. Amândouă eram obosite şi oarecum necăjite după o zi nu tocmai reuşită. I-am spus bancul. Când a început să râdă,am râs şi eu,din toată inima. N-a fost doar un zâmbet.

În liceu,am prins gustul petrecerilor organizate pe nepusă masă. Într-un an,de ziua mea,mama n-a avut bani să-mi organizeze una. Eram în liceu,cred că prin clasa a douăsprezecea. Colegii mei erau obişnuiţi cu „bairamele“ la mine acasă. N-au conceput să nu mă „sărbătorească“. După ore,ne-am îmbarcat cu toţii în autobuzul care mergea la mine în cartier şi asta a fost. Ei n-au venit cu cadouri,eu n-aveam mâncare şi băutură destule. Aveam în casă două lămâi,iar noi eram vreo 20. Prietena mea a făcut cea mai bună limonadă pe care am băut-o vreodată. Ştiţi voi:două lămâi,ceva zahăr,apă de la chiuvetă şi multă dragoste... A fost cea mai reuşită petrecere dintre toate cele organizate la mine acasă. Şi au fost multe!Distracţia înseamnă să nu uiţi că paharul e şi plin,nu doar gol. Îmi amintesc de o seară când am fost la un eveniment cam plictisitor. Eram împreună cu nişte prieteni. După 10 minute de plictis,am întors foaia. Transformam ce se întâmplă în ceva... de vis,din vorbe. Apoi râdeam. Râdeam şi mai tare simţind privirile furioase pe care ni le aruncau cei care se plictiseau de moarte.Am un văr care locuieşte în Olanda de 20 de ani,iar la una dintre vizitele în România,am vrut să-i organizez o seară memorabilă. Am cumpărat bilete la o piesă de teatru. N-a fost prea pe gustul nostru. În sală,unul dintre spectatori a început să sforăie. Incredibil! Stătea cu noi pe rând. L-am întrebat pe văru-meu dacă să-l trezesc. Mi-a răspuns râzând:„De ce să-l chinuim şi pe el?“ Mi-am dat seama că se distra. A fost o seară reuşită la final,pe care o voi ţine minte mult timp.Am dansat pe stradă,m-am plimbat desculţă prin parc,am mâncat în parcare,am făcut baie într-un lac... Încă gust din... Distracţia pe vremea mea!

Vedeta este prezentatoarea emisiunii „Distracţie pe vremea mea” de pe Antena 2.