Leonardo lovea în pântecul mamei, când ea privea un tablou da Vinci. Vedete botezate după personalităţi istorice

1 dicaprio jpg jpeg

Alegerea numelui pentru copil poate fi un lucru extrem de dificil. Cu zeci de mii de opţiuni, este greu să te hotărăşti la unul singur. Însă unii părinţi de vedete s-au inspirat din rândul personalităţilor, iar copiii lor au reuşit să se remarce prin numele lor special.

Când vine vorba de alegerea viitorului nume pentru copilul lor, unii părinţi studiază liste întregi cu prenume populare şi „la modă”, iar alţii decid să îi numească pe cei mici după unii membri speciali din familiile lor. Sunt şi situaţii în care părinţii sunt impresionaţi atât de mult de o persoană celebră, încât îşi doresc ca odrasla lor să îi poarte numele. Este şi cazul multor vedete, care şi-au primit numele după alte personalităţi cunoscute. Iată care sunt poveştile lor!

Leonardo DiCaprio şi-a primit numele după Leonardo da Vinci

Povestea lui DiCaprio este interesantă, deoarece el poartă numele celebrului pictor renascentist Leonardo da Vinci. În timpul unei călătorii în Italia, mama lui DiCaprio a simţit copilul lovind în burtă pentru prima dată, în timp ce privea tabloul lui da Vinci la Muzeul Uffizi, din Florenţa. Mama lui DiCaprio a considerat că acesta este un semn, ceea ce a determinat-o să îi pună copilului numele pictorului, după acest episod.

În ciuda originilor emoţionante ale numelui său, DiCaprio a fost sfătuit să îşi schimbe numele, deoarece i-a cauzat unele dificultăţi în a obţine roluri. În anii ’80, DiCaprio participase la 100 de audiţii, fără să primească un rol special, iar un agent l-a sfătuit să îşi schimbe numele într-unul mai american, pentru a atrage publicul american de partea lui.

Citeşte şi: Nicole Kidman era maseuză, Beyonce făcea curăţenie. Primele joburi ale starurilor de astăzi 

Selena Gomez, botezată după Selena Quintanilla

Cunoscută drept „Regina muzicii tejane”, un tip de muzică care includea diverse stiluri, precum country şi western, Selena Quintanilla a fost o artistă îndrăgită, care se remarca prin ţinutele ei sexym prin melodiile sale şi prin mişcările de dans. Unii îi spuneau şi „Madonna mexicană”. Mama Selenei Gomez a fost fascinată de Quintanilla şi de muzica ei, iar acest lucru care a determinat-o să îi pună numele fiicei sale după artistă.

Scarlett O’Hara, inspiraţie pentru părinţii lui Scarlett Johansson

Scarlett este un nume de familie englezesc, derivat din cuvântul franţuzesc „escarlete”, care îl reprezintă pe cel care vinde ţesături scumpe. Prima femeie celebră care a purtat acest nume a fost Scarlett O’Hara, eroina romanului lui Margaret Mitchell, din 1936, „Gone With the Wind” şi a filmului din 1939. Popularitatea acestui nume a luat amploare odată cu cariera lui Scarlett Johansson, în anul 2002. Mama actriţei şi-a dorit ca fiica ei să poarte un nume unic şi s-a inspirat din aventurile lui Scarlett O’Hara în romanul celebru.

Macaulay Carson Culkin, numit după Thomas Macaulay şi Kit Carson

Actorul Macaulay Culkin, pe care toată lumea în cunoaşte după rolul său epic din comedia „Singur Acasă”, a fost numit după istoricul şi politicianul britanic Thomas Babington Macaulay. Actorul mai poartă şi numele Carson pentru a-l onora pe omul de froniteră american Kit Carson. Carson a fost şi un important ghid în sălbăticie, agent indian şi ofiţer al armatei SUA .

Citeşte şi: FOTO Cum arată şi cu ce se ocupă acum actorii din „Singur Acasă”. Kevin este tată de fată, iar hoţii cântă şi sculptează 

Anne Hathaway, numită după soţia lui Shakespeare

Actriţa Anne Hathaway poartă acelaşi nume cu o altă femeie importantă din istorie - soţia dramaturgului William Shakespeare. Iniţial, părinţii actriţei şi-au dorit să îi pună numele Catherine, însă viaţa soţiei lui Shakespeare i-a impresionat, aşa că au rămas la acest nume special.

Sursă foto: Shutterstock Recente

vedete serioase jpg
J Lo jpg
Coperta CPF 11 jpeg
kardashian1 jpg
Festivalul Opera Copiilor OCC JPG
Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg