Linda Lee, despre moartea soţului Bruce Lee şi a fiului Brandon Lee. „Se spune că timpul le vindecă pe toate. Nu-i aşa”

1 linda lee cadwell with bruce lee and brandon lee jpg jpeg

De când a fost soţia lui Bruce Lee şi după a început să lucreze ca profesor şi filantropist, Linda Lee Cadwell a trăit o viaţă plină de triumf şi tragedie. L-a întâlnit pe Bruce când studia artele marţiale şi viaţa i-a afectată pe veci de pierderea soţului în 1973 şi a copilului lor, 20 de ani mai târziu.

Linda a lansat câteva cărţi, printre care bestseller-ul Bruce Lee: The Man Only I Knew, care a fost adaptată pentru marele ecran în pelicula Dragon: The Bruce Lee Story. Linda Lee Cadwell a încercat să transforme trageria sa persoanlă în ceva ce putea folosi ca un exemplu dat fanilor regretatului actor, care au preţuit întotdeauna cuvintele marelui campion de arte marţiale: „Nu te ruga pentru o viaţă uşoară, roagă-te pentru puterea de-a îndura o viaţă grea”.

Cum l-a întâlnit Linda Emery pe Bruce Lee

Născută pe 21 martie 1945, Linda a crescut în Everett, Washington. A urmat liceul Garfield, unde era majoretă în timpul liber şi unde participa la tot felul de demonstraţii susţinute de persoane din afara liceului, care-şi etalau talentul. Unul dintre ei a fost tânărul Bruce Lee, care a impresionat prin mişcările şi coordonarea sa extraordinară în arte marţiale.

„Era dinamic. Din prima secundă în care m-am uitat la el, mi-am zis că tipul era deosebit”, a recunoscut ea ulterior pentru CBS News. De fapt, Linda era atât de cucerită de intelectul lui şi de capacitatea de a-şi coordona trupul, încât a devenit eleva lui până la finalul liceului. După absolvire, tânăra ea s-a înscris la Universitatea Washington, unde el era deja student. N-a mai durat mult până ce Linda şi Bruce au devenit un cuplu.

Soţia lui Bruce Lee

Cei doi amorezi s-au căsătorit pe 17 august 1964, în cadrul unei ceremonii restrânse la care n-au angajat niciun fotograf, de teamă că relaţia lor interrasială să nu e fie criticată. La scurt timp după nuntă, Linda a descoperit că rămăsese gravidă, în timp ce soţul ei îşi deschisese deja propria şcoală de arte marţiale în Seattle, denumită Lee Jun Fan Gung Fu.

Fiul lor Brandon s-a născut în 1965, iar, un an mai târziu, întreaga familie s-a mutat în Los Angeles. În 1969, a venit pe lume cel de-al doilea lor copil, fiica Shannon. Ambii copii au crescut învăţând artele marţiale de la tatăl lor.

În ciuda talentului evident al lui Bruce, Hollywoodul nu-şi dorea un chinez într-un rol principal în filme, aşadar Lee a fost nevoit să-şi încerce norocul pe platourile de filmare în China. Cadwell şi cei doi copii s-au mutat în Hong Kong, pentru a sprijini cariera capului familiei.

Adevărul despre mariajul lor

În timp ce începuseră să circule zvonuri legate de presupusa infidelitate a lui Bruce, Linda a ţinut să facă lumină în privinţa acestui aspect din viaţa lor: “Faptul că am fost căsătorită cu Bruce timp de 9 ani şi că am avut împreună doi copii cred că mă îndreptăţeşte să ştiu foarte bine adevărul.”

După succesul lui Lee cu The Big Boss, în 1971, întreaga familie s-a mutat în Statele Unite. Din păcate, Bruce n-a apucat să se bucure prea mult de succesul său, murind prematur pe 20 iulie 1973. Avea numai 32 de ani atunci.

Linda Lee Cadwell era distrusă de cumplita veste. Presa a început să speculeze tot felul de teorii fantastice legate de moartea lui, având în vedere că Bruce şi-a pierdut viaţa în apartamentul unei alte femei – o actriţă pe care o cunoştea din punct de vedere profesional.

Pentru a putea face faţă mai bine întregii situaţii, Linda a scris cartea Bruce Lee: The Man Only I Knew la doi ani de la pierderea tatălui copiilor ei. Cum spuneam, volumul a fost un real succes. Din păcate, moartea soţului n-a fost singura tragedie pe care a îndurat-o doamna Lee. Şi din nou Hollywoodul era de vină pentru încă o dispariţie prematură în familia ei.

Moartea lui Brandon Lee

Cadwell s-a măritat pentru a doua oară în 1988, cu un anume Tom Bleecker, de care a divorţat după numai doi ani de mariaj. În 1991, Linda a acceptat să devină soţia lui Bruce Cadwell, din California. Între timp, fiul ei îşi începuse o carieră la Hollywood, întocmai ca regretatul său tată. Filmul care l-a făcut cunoscut a fost The Crow, dar tot el a fost răspunzător şi de trecerea lui în nefiinţă. Pe 31 martie 1993, Brandon a fost împuşcat mortal cu un pistol din recuzită. Trebuia ca pistolul cu pricina să aibă gloanţe oarbe, însă n-a fost aşa.

Lindei Lee Cadwell i-au trebuit ani întregi până să accepte crunta realitate. După moartea stupidă a fiului ei, a început 14 procese şi a acuzat mai mulţi membrii ai echipei de filmare că nu au urmat protocolul normal în ceea ce priveşte folosirea armelor pe un platou de filmare.

Singura consolare

Se pare că, după ce au rămas fără gloanţe oarbe, oamenii din echipă au luat gloanţe adevărate pentru a le servi ca model pentru a crea unele oarbe. Trebuiau, de fapt, să mai aştepte o zi ca să primească glonţele oarbe pe care le foloseau în mod obişnuit. În ciuda vinei evidente a acestora, Linda şi-a dorit terminarea filmului şi a ajutat cum a putut la finisarea lui.

„Nu puteam accepta că acest lucru a trebuit, pur şi simplu, să se întâmple”, a declarat văduva. „S-a întâmplat, iar eu nu înţeleg sub nicio formă de ce. Singurul lucru care mă consolează e că am avut nişte ani împreună foarte frumoşi. Se spune că timpul ne vindecă toate rănile. Nu e aşa. Pur şi simplu, înveţi să trăieşti cu o mare pierdere şi să mergi mai departe. Atât.”

Foto - Instagram



Recente

Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg
Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG