Mâini uscate şi aspre? Iată câteva remedii

1 72696 original jpg jpeg

Temperaturile scăzute din zilele de iarnă afectează sănătatea pielii, cea mai frecventă problemă cu care se confruntă femeile fiind mâini uscate şi aspre. Pentru a evita uscarea, mâinile trebuie mereu hidratate. Iată câteva remedii care te vor ajuta să treci peste această condiţie.

Dacă mâinile uscate nu sunt tratate,vor apărea mai multe efecte adverse,cea mai gravă fiind mâncărimea,care poate da dureri extreme dar şi sângerări,lăsând răni deschise. Acest lucru este nedorit,deoarece pot apărea infecţii ale pielii şi alte probleme grave.Pentru a evita toate aceste efecte neplăcute,specialiştii dermatologi sugerează întotdeauna să fie aplicate diferite loţiuni şi creme hidratante,care să menţină umiditatea pielii şi s-o lase catifelată.

Citeşte şi:Untul de cacao,poţiunea magică pentru piele!

Remedii naturale făcute în casă sunt întotdeauna cea mai bună soluţie,deoarece acestea sunt preparate din produse naturale şi nu sunt prezente efectele secundare.

Iată câteva sfaturi legate de combaterea mâinilor uscate şi aspre: Avocado şi miere

Avocado este un fruct bogat în grăsimi monosaturate,dar şi vitaminele A şi E,care combat uscarea şi deshidratarea de la nivelul

,lsând-o catifelată şi sănătoasă.

Taie jumătate de avocado şi scoate cu o lingură pulpa. Pune-o într-un vas şi amestec-o cu două linguri de miere. Amestecă până devine o pastă cremoasă. Aplică din amestecul obţinut pe mâini şi lasă-l să acţioneze jumătate de oră înainte de a clăti cu apă rece. Repetă acest tratament de două sau trei ori pe săptămână pentru a obţine rezultate foarte bune.

Lapte

Laptele este un agent calmant,de aceea este remediul ideal pentru mâini uscate şi aspre. Acidul lactic prezent în lapte ajută la purificarea

şi la îndepărtarea celulelor moarte,plus că,reduce inflamaţia şi mâncărimea.

Baţi laptele spumă,apoi înmoi o bucată de pânză curată în laptele rece şi o aplici pe mâini. O laşi să acţioneze 15 minute,după care clăteşti cu apă călduţă.

Gălbenuş

Folosirea spumei de gălbenuş este cel mai eficient remediu. Mineralele,nutrienţii,proteinele şi grăsimile prezente în gălbenuş sunt capabile de a lăsa pielea mâinilor catifelată şi hidratată.

Vezi:Reţete de demachiante naturale pentru pielea uscată

Baţi gălbenuşul cu o furculiţă până formează un strat de spumă,apoi îl aplici pe mâini şi-l laşi să acţioneze jumătate de oră. După ce s-a uscat,clăteşti mâinile cu apă călduţă. Repetă acest tratament zilnic. Pielea va deveni sănătoasă,catifelată şi strălucitoare. Rezultatele vor apărea în scurt timp dacă tratamentul este repetat zilnic.

Sursă+credit foto:www.stylepresso.comRecente

Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg