Maria Callas a fost otrăvită? Franco Zeffirelli: „E posibil să-i fi dat substanţe care au ucis-o!‟

3 maria callas jpg jpeg

Nicio altă soprană n-o putea depăşi în valoare şi strălucire pe Maria Callas atunci când se afla pe scenă. În mod cert şi deloc surprinzător, a devenit cea mai cunoscută cântăreaţă de operă din secolul al XX-lea. A captivat publicul şi criticii muzicali cu prestaţiile sale din „Tosca‟ şi „La Traviata‟ şi, în tot acest timp, ducea o viaţă mai dramatică decât operele pe care le interpreta.

Când Evangelia (Litza) Kalogeropoulos era însărcinată în 1923, a decis să părăsească Grecia şi să înceapă o nouă viaţă în Statele Unite împreună cu soţul ei, George. Pe 2 decembrie 1923, la numai patru luni după ce ajunsese pe tărâm american, Kalogeropoulos a adus-o pe lume pe Cecilia Sophia Anna Maria Kalogeropoulos. Părinţii ei i-au schimbat numele în Callas şi, ani mai târziu, micuţa avea să devină inegalabila Maria Callas. Vocea Mariei a început să se schimbe în ultimii ei ani de viaţă, iar cariera sa internaţională era în cădere liberă la începutul anilor ’60. În 1969, Callas a urcat pe scenă pentru ultima oară, interpretând „Tosca‟. A început apoi să predea lecţii celor de la Şcoala de Muzică Juilliard din New York. În 2021, au fost făcute cunoscute câteva scrisori nepublicate până acum ale faimoasei Maria Callas, din cuprinsul cărora aflăm despre şantajul mamei, minciunile tatălui ei, furtul averii din partea soţului Meneghini şi violenţa lui Onassis, cel mai cunoscut partener de viaţă al ei. 

În ultimii ei ani de viaţă, Callas s-a retras din viaţa publică. În 1973, s-a mutat la Paris, unde a dus o viaţă discretă. În 1977, Maria a fost găsită fără suflare în apartamentul ei franţuzesc. La acea vreme, s-a vericulat că murise în urma unui atac de cord. Dispariţia ei, însă, a fost catalogată în Bigraphy ca  „bruscă şi misterioasă‟.

Prietenul ei, regizorul Franco Zeffirelli a dezvăluit, în 2004, că e posibil ca Maria Callas să fi fost otrăvită. Conform celor declarate pentru The Scotsman, acesta privea cu mari suspiciuni grupul ei de prieteni greci. „E posibil s-o fi îndopat cu substanţe care s-o fi omorât!‟, a declarat Zeffirelli.

Nu s-a făcut niciun test niciodată în încercarea de-a se afla adevărul. Mai mult, trupul ei neînsuflaţit a fost incinerat imediat după pronunţarea decesului, nu s-a făcut nicio autopsie pentru a stabili cauza decesului fără nicio urmă de ambiguitate.

Regizorul şi prietenul ei a ţinut să precizeze, de asemenea, că ceva ciudat s-a întâmplat şi cu testamentul celei mai faimoase cântăreţe de operă din lume la acea vreme. Zeffirelli susţine că testamentul ei original, în care ea împărţea averea între maenajeră, şofer şi un azil de bătrâni din Milano, a fost pus pe foc.

Foto - Instagram Maria Callas OfficialRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg