Mască pentru păr – 5 reţete

1 68024 original jpg jpeg

Mai mult ca oricând, femeile tind să adopte vechile metode de îngrijire a părului, dar şi a pielii. Iată cum să te ocupi de podoaba ta capilară folosind mască pentru păr naturală şi hrănitoare.Aşa cum iarba creşte pe pământ bun, aşa şi părul creşte şi se îndeseşte pe un scalp sănătos.

Astăzi ne este din ce în ce mai greu să ne păstrăm frumuseţea capilară. Metodele moderne de întreţinere a părului nu s-au dovedit a fi unele dintre cele mai benefice pentru podoaba capilară. Astfel că,femeile tind în ultima perioadă să adopte vechile metode de îngrijire a părului,dar şi a pielii. Iată cum să te ocupi de podoaba ta capilară folosind mască pentru păr naturală şi hrănitoare.

Aşa cum iarba creşte pe pământ bun,aşa şi părul creşte şi se îndeseşte pe un scalp sănătos. Pentru a avea o circulaţie bună şi un scalp care să stimuleze creşterea părului,ai nevoie de masaj cu ulei vegetal. De exemplu,pentru stimularea creşterii părului masajul cu ulei de bringajara (Eclipta alba) este extrem de benefic,planta fiind apreciată de mii de ani ca una dintre cele mai bune pentru îngrijirea părului. Uleiul de neem folosit în combinaţie cu alte uleiuri esenţiale este unul dintre cele mai bune pentru a diminua producţia de sebum.

Amintim că apa de ploaie sau apa de izvor este extrem de benefică pentru un păr sănătos şi strălucitor. Aşadar,de fiecare dată când ai ocazia,ia pentru spălarea părului apă de izvor sau lasă-ţi părul în voie într-o ploaie la munte sau unde aerul este curat. Vei simţi schimbările imediat şi garantat. Apoi,încearcă câteva măşti naturale pentru părul tău,iată aici 5 reţete de mască pentru păr.

bf7905fd64c7b2758f7713143f88ec7e jpg jpeg

Mască pentru păr – 5 reţete pentru un păr moale şi strălucitor

Iată o mască delicată care se poate aplica la toate tipurile de păr. O mască fină,uşor de preparat,ce îţi va lăsa părul mătăsos şi neted după fiecare aplicare. Ai nevoie de:3 căni de apă de izvor sau apă de ploaie şi 7-9 stigmate de şofran. Dacă nu ai apă,foloseşte 3 căni de lapte organic. Sfat:dacă ai o cunoştinţă care stă la curte,poţi să o rogi să îţi strângă apă de ploaie atunci când plouă. Se pune un recipient la streaşina casei.

Apa de izvor sau laptele se fierbe bine,apoi se varsă într-un borcan din sticlă preîncălzit (se bagă la cuptor,eventual). Se adaugă peste şofranul şi se lasă la odihnit cel puţin o oră. Se dă cu mască pentru păr după spălare,strângându-se într-un bol ce rămâne. Apoi,se clăteşte uşor cu apă călduţă.

Mască pentru păr – 5 reţete pentru părul uscat sau normal

Mască pentru păr uscat,care funcţionează la fel de bine şi pentru părul normal. Ai nevoie de 1 avocado,1-2 linguri de gel de Aloe Vera şi 1/3 linguriţă de suc de lămâie proaspăt stors. După ce se striveşte bine pulpa de avocado,se amestecă cu gelul de Aloe şi cu zeama de lămâie. După şamponare şi clătire se pune masca pentru păr şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute,apoi se clăteşte cu un amestec de apă cu suc de lămâie sau chiar oţet. Gelul de Aloe hidratează pielea capului şi părul şi îi conferă strălucirea de care te poţi bucura zi de zi.

Persoanele care au părul deteriorat sau au probleme cu căderea părului,ar trebui să îşi prepare următoarea reţetă de mască de păr:20-30 de ml de ulei de ricin,10 ml de vitamina A uleioasă,30 capsule de vitamina E uleioasă,zeamă de la o lămâie. Se prepară şi se păstrează într-o sticluţă de culoare închisă. În loc de ulei de ricin se poate folosi ulei de jojoba,ulei de susan,ulei de măsline,ulei de cătină,ulei de cocos,ulei de argan. Se foloseşte înainte de spălare şi ar fi bine să se lase să acţioneze cel puţin două ore. se aplică de la rădăcină spre vârf,se acoperă părul cu un prosop. Se spală bine până când simţi că nu mai este uleios.

1af29d14de82eb658e0df5025ed9cca8 jpg jpeg

Mască pentru păr – 5 reţete pentru un păr bogat şi frumos

Foloseşte pătrunjel pentru un păr strălucitor şi bine hrănit. Fierbe pătrunjel,pisează-l şi amestecă-l bine cu puţin ulei de măsline sau orice alt tip de ulei pentru păr. Se aplică masca,se lasă să acţioneze bine,apoi se spală părul şi se clăteşte bine. Pentru o clătire mai bună,foloseşte apă de ploaie sau apă cu oţet sau zeamă de lămâie.

Masca cu argilă şi ceai de muşeţel este o alegere excelentă,mai ales pentru părul deschis şi uscat. Se amestecă argila cu ceai de muşeţel şi se aplică masca înainte de spălare. Se lasă să acţioneze minimum 30 de minute,apoi se spală şi se clăteşte bine.Recente

Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg