Măşti cu fructe de sezon

1 58947 original jpg jpeg

Fructele pe care le găseşti vara pe tarabele din piaţă sunt cele mai bune ingrediente pentru măştile pentru ten şi păr. Acestea însănătoşesc pielea, o hidratează şi dau strălucire firelor de păr deteriorate de căldură.

Pentru faţa uscată

Masca cu pepene galben face minuni asupra tenului,şi asta deoarece fructul conţine fibre şi vitamine care menţin frumuseţea şi tinereţea pielii. Pune într-un vas câteva bucăţi de pepene galben,pe care le zdrobeşti cu furculiţa până obţii un piure. Adaugă 2 linguri de lapte praf şi omogenizeză bine ingredientele. Aplică amestecul pe ten şi las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşti cu apă din abundenţă.

Dacă ai tenul uscat,apelează cu încredere la masca cu pepene verde. Într-un bol,pune 3 linguri de suc de pepene verde şi 1 linguriţă de miere. Amestecă şi aplică soluţia pe faţă. După 20 de minute,clăteşte cu apă caldă.

Citeşte şi:

Măşti cu ciocolată pentru o piele sănătoasă

Măşti faciale direct din frigiderul tău

Pentru tenul gras

Bogate în fibre şi vitamine,afinelecontrolează şi reglează excesul de sebum,păstrând tenul sănătos,fără acnee sau pete. Totodată,previn îmbătrânirea,datorită conţinutului de antioxidanţi,oferind pielii un aspect proaspăt,tânăr şi strălucitor. Pune într-un vas 4 afine proaspete,zdrobite,3 linguri de fulgi fini de ovăz,1 linguriţă de migdale proaspete şi 2 linguriţe suc de lămâie. Amestecă ingredientele şi aplică masca pe toată faţa. Las-o să acţioneze 15 minute şi clăteşte cu apă caldă.

Tot pentru tenul gras este indicată şi masca cu zmeură. Într-un bol pune 1 lingură de zahăr,1 de lămâie,1 albuş şi 5 zmeure proaspete. Amestecă bine,până obţii o pastă omogenă. Aplică masca pe tenul curat,lasă-o să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedeul de 2 ori pe săptămână. Nu o folosi pe răni deschise.

Pentru o piele catifelată

Dacă vrei să ai un ten mătăsos şi neted,prepară o mască cu caise. Zdrobeşte o caisă coaptă,adaugă 1 linguriţă de miere şi amestecă bine ingredientele. Aplică masca pe ten,iar după 15 minute îndepărteaz-o cu un şerveţel şi clăteşte cu apă călduţă.

Pentru hidratare

Datorită vitaminelor pe care le conţin,piersicile hidratează tenul şi-i conferă acestuia luminozitate. Pe lângă aceste calităţi,ajută la închiderea porilor. Într-un vas pune o piersică bine coaptă şi adaugă un gălbenuş. Amestecă până obţii o pastă omogenă şi las-o să acţioneze pe faţă 20 de minute. Pentru îndepărtarea impurităţilor şi pentru o hidratare intensă,poţi să fricţionezi în fiecare zi tenul cu felii de piersică.

Pentru un păr strălucitor

O mascădin pepene galben şi banană hrăneşte scalpul,îndepărtează sebumul în exces şi tonifică rădăcina,prevenind căderea părului. Zdrobeşte o felie de pepene galben şi o banană. Amestecă ingredientele şi aplică masca dinspre rădăcină pe toată lungimea firului de păr. Las-o să acţioneze 20 de minute,după care şamponează. Datorită vitaminelor şi mineralelor care se găsesc în aceste fructe,părul va deveni moale şi strălucitor.Recente

Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg