Melinda l-a refuzat iniţial pe Bill Gates. „N-a fost spontan!” Cum a convins-o miliardarul să devină doamna Gates?

2 profimedia 0609152475 jpg jpeg

După 27 de ani, mariajul soţilor Gates se încheie. Cei doi au emis un comunicat de presă comun în care au anunţat despărţirea lor, lucru care a luat prin surprindere o lume întreagă. Însă povestea lor de dragoste n-a fost niciodată lipsită de provocări. De fapt, Melinda şi Bill au întâmpinat greutăţi chiar înainte de-a deveni un cuplu...

Bill şi Melinda Gates s-au întâlnit prima dată în 1987, la scurt timp după ce ea s-a angajat la Microsoft ca product manager. La câteva luni după angajarea ei în companie, el a invitat-o în oraş. Iar ea l-a refuzat. Care a fost motivul?

“Mă gândeam că noi doi am putea ieşi împreună în oraş”, şi-a făcut Bill curaj să-i spună celei pe care o remarcase. “Dacă îmi dai numărul tău de telefon, poate ieşim la o întâlnire peste două săptămâni”, a continuat acesta propunerea. „Peste două săptămâni?!”, a recunoscut Melinda într-un interviu pentru site-ul Makers că i-a spus în acel moment lui Gates. „Habar n-am ce o să fac peste două săptămâni! Nu eşti destul de spontan pentru mine!”, a conchis ea şi l-a refuzat pe al patrulea cel mai bogat om din lume, în 2021.

Dar Bill nu era pregătit să renunţe. „M-a sunat peste o oră şi m-a întrebat dacă era destul de spontan acum”, a adăugat Melinda. A convins-o astfel să iasă în oraş cu Gates şi, după şapte ani de idilă, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii secrete pe 1 ianuarie 1994, pe insula Lanai.

Însă relaţia lor n-a fost numai lapte şi miere. Dimpotrivă, a întâmpinat probleme încă de la început. Mama Melindei n-a fost de acord ca fiica ei să aibă o idilă cu directorul companiei la care ea lucra, însă nici n-a reuşit să-i ţină despărţiţi pe cei doi tineri amorezi. S-au logodit şi au călătorit în Africa în 1993. Atunci a fost momentul în care şi-au dat seama de sărăcia cruntă care există în lume şi, plimbându-se liniştiţi pe o plajă din Zanzibar, s-au gândit cum să-şi pună minţile şi averile la contribuţie pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Dar lucrurile n-au fost atât de simple precum par!

După numai un an de idilă, cei doi îndrăgostiţi ajunseseră într-un moment de cotitură. „Ţineam mult unul la altul şi existau doar două posibilităţi pentru noi – fie ne despăţeam, fie ne căsătoream”, a declarat Bill.

„Trebuia să luăm o decizie cu privire la viitorul nostru”, a confirmat şi Melinda. Într-o bună zi, ea a intrat în dormitorul lor şi l-a văzut pe iubitul ei făcând o listă pe o tablă. „Pe tablă se aflau avantajele şi dezavanatajele căsătoriei”, a dezvăluit aceasta în documentarul Inside Bill's Brain, de pe Netflix.

Nu era cel mai romantic mod de-a cere pe cineva în căsătorie, însă a fost modul decisiv în care Bill s-a hotărât să-şi pună pirostriile. „Am luat foarte în serios acest subiect, mariajul”, a recunoscut acesta. Având un exemplu frumos în părinţii lui, avocatul Bill Gates Sr. şi femeia de afaceri Mary Maxwell Gates, care s-au completat minunat atât profesional, cât şi personal, Bill se temea că nu va putea fi un soţ bun şi un om de afaceri dedicat muncii lui.

La începutul relaţiei lor, totul era mult mai relaxat între ei. „Ea avea şi alţi iubiţi, iar eu aveam Microsoft”, a declarat Bill. Însă, cum spuneau şi ei, după o vreme relaţia trebuia să evolueze sau să înceteze să mai existe. Au ales prima variantă. El avea 38 de ani şi ea, 29, când şi-au jurat iubire pe viaţă în faţa altarului.

S-au căsătorit în 1994, la hotelul Manele Bay din Hawaii, iar întreaga petrecere a costat 1 milion de dolari. Încă de pe atunci, cei doi miri ţineau mult la intimitate, motiv pentru care şeful Microsoft a închiriat întregul hotel, pentru a nu exista curioşi care să-i privească în ziua cea mare, dar şi toate elicopterele de pe insulă, pentru a nu-i veni nimănui ideea să aterizeze chiar prin preajma nunţii lor.

Cei doi soţi au trei fiice împreună, pe care le-au crescut cât s-a putut de strict. Copiii Gates n-au avut telefon mobil până la 14 ani şi au fost crescuţi în mod religios, frecventând biserica cu mama lor. Bill şi Melinda au creat împreună cea mai mare fundaţie caritabilă din lume, Bill & Melinda Gates Foundation , care şi-a propus să eradicheze anumite boli de pe suprafaţa pământului şi să dezvolte noi surse de hrană pentru cei năpăstuiţi.

Iar acum Melinda şi Bill Gates sunt implicaţi într-un divorţ de 130 de miliarde de dolari! Şi nu există niciun contract prenupţial!

Foto PROFIMEDIARecente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg